Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εστίαση: Τα άγχη των Πατρινών επιχειρηματιών- «Φοβήθηκα ότι θα πάω αυτόφωρο»- «Τρέμουμε μην κολλήσει σερβιτόρος»

Εστίαση: Τα άγχη των Πατρινών επιχειρημα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι ζητούν να αλλάξει

Πολλά είναι τα άγχη που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της εστίασης με το άνοιγμα του κλάδου τους. Το πρώτο σαββατοκύριακο που τα μαγαζιά τους ήταν ανοιχτά ο κόσμος που υποδέχθηκαν τηρώντας όλα τα μέτρα και ακολουθώντας όλες τις απαγορεύσεις ήταν αρκετός. Ωστόσο τίποτα δεν είναι ρόδινο.

Όπως τονίζει ο Σπύρος Στεργίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας, μιλώντας στο thebest.gr, το κλείσιμο των μαγαζιών στις 11 το βράδυ αποτελεί μεγάλο άγχος για τους επιχειρηματίες.

Ζητήσαμε δύο φορές ευγενικά από τους πελάτες να αποχωρήσουν, παρακαλέσαμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

«Στις 10:30 πρέπει να έχουμε βγάλει λογαριασμό στους πελάτες έτσι ώστε να σηκωθούν από τα τραπέζια μέχρι τις 10:45. Όλα πρέπει να  γίνουν πολύ γρήγορα και είναι άσχημο και για τους πελάτες και για τα μαγαζιά που δεν κάνουν τζίρο. Έχουμε τεράστιο άγχος να σερβίρουμε τα πιάτα και να φάνε οι πελάτες οι οποίοι έρχονται στις 21:00 και πρέπει σε μιάμιση ώρα να έχουν γίνει όλα. Προσωπικά εγώ το Σάββατο φοβήθηκα ότι θα περάσει η αστυνομία θα πάω αυτόφωρο καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είχε σηκωθεί κανένας για να φύγει. Ζητήσαμε δύο φορές ευγενικά από τους πελάτες να αποχωρήσουν, παρακαλέσαμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο» λέει.

Όπως εξηγεί ένα επιπλέον μεγάλο άγχος για τους επιχειρηματίες είναι η υγειονομική ασφάλεια των καταστημάτων τους, περισσότερο από ό,τι είχαν πέρσι τέτοιο καιρό. «Αυτή τη φορά ανοίξαμε με πολύ περισσότερα κρούσματα. Μπορεί τώρα να ακολουθούνται πιο πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα όμως τα κρούσματα είναι πολλά ενώ ο πληθυσμός με την πρώτη δόση του εμβολίου χαλαρώνει. Στα μαγαζιά μας είμαστε εκτεθειμένοι γιατί είναι οι μόνοι χώροι όπου ο κόσμος δεν φοράει μάσκα. Είναι εύκολο να κολλήσει ένας σερβιτόρος. Είναι ο τρόμος όλων των επιχειρηματιών» λέει. 

Τέλος, επισημαίνει η έλλειψη της μουσικής είναι ένα μέτρο που δεν προσφέρει κάτι ενώ αντίθετα κάνει κακό σε μαγαζιά που την χρειάζονται. Ένα εστιατόριο δεν την χρειάζεται αλλά δεν μπορείς να πίνεις ποτέ σε ένα νεκρό μαγαζί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις