Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Σε τηλεοπτική σειρά μυστηρίου, ο Βρετανός ηθοποιός Κόλιν Φερθ μετά από 25 χρόνια

Σε τηλεοπτική σειρά μυστηρίου, ο Βρετανό...

Αφορά αληθινό πρόσωπο και θα έχει τίτλο "The Staircase" ενώ προορίζεται για προβολή στο HBO Max

O 60χρονος Βρετανός ηθοποιός Κόλιν Φερθ (Colin Firth) επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από 25 χρόνια, σε μία δραματική σειρά εγκλήματος στην συχνότητα του ΗΒΟ όπου θα υποδυθεί τον Αμερικανό συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών Michael Peterson, ο οποίος κατηγορήθηκε για το φόνο της συζύγου του, Κάθλιν στη Βόρεια Καρολίνα το 2001.

Η σειρά των 8 επεισοδίων είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία ενός μυστηριώδους φόνου που παρουσιάστηκε στο ντοκιμαντέρ «The Staircase» του Netflix, και θεωρείται μία από τις πιο διάσημες και πολυσυζητημένες υποθέσεις δολοφονίας στην Αμερική.

«Η γυναίκα μου είχε ένα φρικτό ατύχημα, έπεσε από τις σκάλες... Αναπνέει ακόμη... Ελάτε γρήγορα, παρακαλώ...» έλεγε στην κλήση του προς την αστυνομία ο Μ. Πέτερσον, ξημερώματα της 9ης Δεκεμβρίου.

Όταν έφτασαν οι διασώστες, βρήκαν την σύζυγο ήδη νεκρή, σωριασμένη στα τελευταία σκαλοπάτια της ξύλινης σκάλας του καθιστικού. Ρώτησαν τον Πέτερσον, τι είχε συμβεί και τους είπε ότι νωρίτερα, έπιναν το ποτό τους στο καθιστικό και γύρω στη 1 πμ ο ίδιος βγήκε στην πισίνα να καπνίσει, ενώ η Κάθλεν ανέβηκε στον πάνω όροφο να δουλέψει. Όταν επέστρεψε, βρήκε τη γυναίκα του αναίσθητη, πεσμένη στις σκάλες. Παρότι ο θάνατος της φαινόταν να ήταν ατύχημα, η αστυνομία κράτησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι διασώστες δήλωσαν ότι είχε πολύ αίμα στα σκαλιά και πως δεν ήταν φρέσκο. Επίσης, υπήρχε αίμα στην εξώπορτα, κάτω από τις σαγιονάρες της και ψηλά στον τοίχο. Η νεκροτομή φανέρωσε επτά βαθιά τραύματα στο πάνω μέρος του κρανίου, κάτι που δε θα μπορούσε να έχει προκληθεί από την πτώση. Ο θάνατος καταγράφηκε ως ανθρωποκτονία και ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του Πέτερσον. Στις 10 Οκτωβρίου 2003, μετά από  πολύμηνη διαδικασία στην ιστορία της Βόρειας Καρολίνας, ο δικαστής του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο σύζυγος, δεν σταμάτησε να δηλώνει την αθωότητά του στα κανάλια. Ξεκίνησε μια μεγάλη σειρά εφέσεων. Οι δικηγόροι του, το 2010, υπέβαλαν τρεις ένορκες βεβαιώσεις από εμπειρογνώμονες, οι οποίες ανέφεραν ότι για το ατυχές γεγονός έφταιγε μια κουκουβάγια. Της επιτέθηκε την μοιραία εκείνη νύχτα.

Ο Κόλιν Φερθ τιμήθηκε με το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου στην απονομή του 2011 για την ταινία «Ο Λόγος του βασιλιά» του Τομ Χούπερ όπου υποδύθηκε τον βασιλιά Γεώργιο VI, τον 6ο, πατέρα της Ελισάβετ που βασίλεψε από τις 11 Δεκεμβρίου 1936 έως το θάνατο του, το 1952.

Όπως σημειώνει το indiewire.com, το “The Staircase” αποτελεί τον πιο σημαντικό τηλεοπτικό ρόλο του Κόλιν Φερθ από την εποχή του 1995 που είχε υποδυθεί τον κύριο Darcy στη σειρά του BBC «Περηφάνια και Προκατάληψη» που είχε βασιστεί στο μυθιστόρημα της Jane Austen, “Pride & Prejudice”.

Με στοιχεία και από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture