Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κερδίζει στο «σπριντ» η Αχαΐα: Πόσοι έχουν εμβολιαστεί- «Τρέχουν» οι νέοι, μένουν πίσω οι άνω των 60

Κερδίζει στο «σπριντ» η Αχαΐα: Πόσοι έχο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ποιες ηλικιακές ομάδες ανταποκρίνονται

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Αχαΐα. Από σήμερα το εμβόλιο της johnson βρίσκεται σε όλα τα νοσοκομεία του νομού, όχι μόνο στο νοσοκομείο του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα, αλλά και στο Αίγιο και στα Καλάβρυτα. Οι νέοι σπεύδουν να εμβολιαστούν ενώ οι άνω των 60 ετών φαίνεται πως είναι περισσότερο επιφυλακτικοί. 

 

Καρβέλης: Έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ οι αμφιβολίες που υπήρχαν για το εμβόλιο της Astrazeneca. Φτάσαμε κοντά στους 65.000 εμβολιασμούς

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης: «Αυτή την στιγμή μπορούν να εμβολιαστούν όλε οι ηλιακές ομάδες από 30 ετών και πάνω. Βλέπω ότι υπάρχει μία ένταση στο ενδιαφέρον του κόσμου για τον εμβολιασμό, από τους πιο νέους, ακόμα περισσότερο. Έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ οι αμφιβολίες που υπήρχαν για το εμβόλιο της Astrazeneca.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που πληροφορήθηκα χθες από το εμβολιαστικό κέντρο της Άνω πόλης. Όλα τα ραντεβού που ήταν κλεισμένα, και αυτό το κέντρο λειτούργησε και Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Δευτέρα του Πάσχα, και χθες, έγιναν. Πρόκειται για 120 ραντεβού την ημέρα. Δεν είχαμε ακυρώσεις.

Αυτή τη στιγμή στην Αχαΐα υπολογίζεται ότι έχουμε φτάσει κοντά στους 65.000 εμβολιασμούς. Πλέον έχουμε και το εμβόλιο της Johnson. Πιστεύω ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον γιατί είναι ένα μονοδοσικό εμβόλιο.

Από πλευρά εμβολιαστικών γραμμών είμαστε πλήρεις. Δεν μένει να κάνουμε κάτι παραπάνω ούτε στα νοσοκομεία ούτε στα κέντρα υγείας. Αυτό που περιμένουμε είναι το ενδιαφέρον του κόσμου. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε η ηλιακή ομάδα 60-69 έχει ποσοστό ενδιαφέροντος κοντά στο 60%. Θα πρέπει να κινητοποιηθούν περισσότερο κάποιες ηλικιακές ομάδες, να δείξουν εμπιστοσύνη και να κάνουν το εμβόλιο γιατί είναι το μόνο όπλα που έχουμε κατά της πανδημίας».

 

Μπονάνος: Οι συμπολίτες μας έχουν κατανοήσει τον μονόδρομο για να επανακτήσουμε την κανονικότητα στις ζωές μας

Ο Αντιπερειφεριάρχης Δυτ. Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος κάνει λόγο για ένα ενθαρρυντικό στοιχείο για την περιφερειακή μας ενότητα στο μέτωπο των εμβολιασμών.  

Όπως εξηγεί δείχνει τη μεγάλη προσπάθεια για το συντομότερο χτίσιμο του τείχους της ανόσιας. 

«Πριν από τις 15/4 είμαστε 2.000 εμβολιασμούς πίσω από την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου. Μετά την λειτουργία του Εμβολιαστικού κέντρου στον ΟΛΠΑ, έγινε μια σημαντική προσπάθεια, με την στήριξη της Περιφέρειας με προσωπικό από την Δημόσια υγεία, με υλική συνδρομή, με την βοήθεια ιδιωτών, μεγάλων εταιρειών. Το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειες μας. 

Σήμερα είμαστε κατά 300 εμβολιασμούς μπροστά από την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου με ανάλογο πληθυσμό. Η προσπάθεια που κάνουμε όλοι αποδίδει. Οι συμπολίτες μας έχουν κατανοήσει τον μονόδρομο για να επανακτήσουμε την κανονικότητα στις ζωές μας. Επιταχύνουμε με νέες εμβολιαστικές γραμμές, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη του εφιάλτη» λέει ο κ. Μπονάνος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις