Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στον Γιώργο Καρβέλα το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών

Στον Γιώργο Καρβέλα το βραβείο της Ένωση...

Για την ταινία "Digger" του Τζώρτζη Γρηγοράκη που είχε προβληθεί και στο Διεθνές Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

Η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (Greek Society of Cinematographers - GSC) ανακοίνωσε ότι μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των μελών της, το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας της χρονιάς- GSC 2021 απονέμεται στον διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Καρβέλα, για την κινηματογράφηση της ταινίας «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη.

Το ΔΣ του GSC συγχαίρει τον Γιώργο Καρβέλα για τη βράβευσή του ενώ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν λόγω του Covid-19.

Tο “Digger” με πρωταγωνιστές τους Αργύρη Πανταζάρα, Βαγγέλη Μουρίκη και Βασίλη Μπισμπίκη, έχει χαρακτηριστεί ένα σύγχρονο γουέστερν. Είναι η ιστορία του Νικήτα, που ζει αποτραβηγμένος στην κορυφή ενός ορεινού δάσους. Μια βιομηχανία επεκτείνεται επιθετικά διαταράσσοντας την άγρια φύση και απειλώντας τον πρωταγωνιστή μας. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε μετά τον θάνατο της μητέρας του. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση ως τον μόνο παρατηρητή.

Μεταξύ των παραγωγών της ταινίας είναι και η σκηνοθέτις Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη.

Με στοιχεία και από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture