Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρίνιο: Θλίψη για το θάνατο του ραδιοφωνικού παραγωγού Γιώργου Ψιλιώτη

Αγρίνιο: Θλίψη για το θάνατο του ραδιοφω...

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών

Θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία του Αγρινίου η είδηση του θανάτου του γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού Γιώργου Ψιλιώτη. Ο Γιώργος Ψιλιώτης ήταν λάτρης του βινυλίου και του λαϊκού τραγουδιού και είχε μία από τις μεγαλύτερες συλλογές δίσκων στην Ελλάδα. «Έφυγε» σε ηλικία 75 ετών χάνοντας την μάχη με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Βόλου, το 1946 από γονείς πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και άκουγε μουσική απ’ την ηλικία των 8 χρόνων. Άρχισε να αγοράζει δίσκους 45 στροφών απ’ το 1964 με αποτέλεσμα σήμερα η δισκοθήκη του να έχει χιλιάδες απ’ αυτά τα μαγικά σαρανταπενταράκια. Από το 1969 άρχισε να μαζεύει δίσκους 33 στροφών από όλα τα είδη της μουσικής. Ήταν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες δίσκων βινυλίου στην Ελλάδα και η τεράστια δισκοθήκη του αριθμεί περίπου 60.000 δίσκους απ’ τις 33 στροφές αλλά και σπάνια δισκάκια των 78 και 45 στροφών.

Αγαπήθηκε και καταξιώθηκε απ’ τη συχνότητα του «Αγρίνιο 937», όπου είχε την επιμέλεια αξιόλογων εκπομπών («Όταν ο ήχος μας αγγίζει», «Ρεμπέτικα και άλλα», «Τζαζ στον 9,37», «Η καλή μουσική ποτέ δεν πεθαίνει»).

Πηγή:agriniopress

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις