Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στο BFI Southbank Theater του Λονδίνου, η τελετή απονομής για τους Άγγλους υποψηφίους των Όσκαρ

Στο BFI Southbank Theater του Λονδίνου, ...

Η 93η τελετή απονομής των Όσκαρ που θα έχει δια ζώσης παρουσίες θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Στο BFI Southbank Theater που είναι το κεντρικό venue του ΒFI – Βρετανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου και του Φεστιβάλ του Λονδίνου, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του πάντα έγκυρου Variety, θα στηθεί η λαμπερή τελετή των Όσκαρ για όσους Ευρωπαίους υποψηφίους δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στο Λος Άντζελες όπου στις 25 Απριλίου 2021 θα λάβει χώρα η λαμπερή 93η απονομή των βραβείων Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών τεχνών και επιστημών.

Η 93η τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ παρά τα εμπόδια και τους περιορισμούς της πανδημίας, οργανώνεται πυρετωδώς για την Κυριακή 25 Απριλίου (ξημερώματα Μ. Δευτέρας 26/4, ώρα Ελλάδος) με μεγάλες προσδοκίες κι ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις, αν και όπως έχει γνωστό δεν θα έχει και φέτος οικοδεσπότη, ωστόσο θα επιβάλλεται απ’ όλους το απαραίτητο επίσημο ένδυμα. Αρχικά, όπως γράφει το flix.gr, η Ακαδημία των Όσκαρ, διοργανωτές και παραγωγοί της βραδιάς έμοιαζε να υποχωρούν και να επιτρέπουν τις συνδέσεις με Zoom, μετά την κατακραυγή στα social media για την επιμονή για ένα δια ζώσης glam event, εν μέσω πανδημίας.

Ωστόσο ο στόχος και η προσπάθεια να κρατηθεί η ατμόσφαιρα και η λάμψη των Όσκαρ ζωντανή, τους οδήγησε σε άλλη λύση: όσοι δεν μπορούν ή δε θέλουν να ταξιδέψουν στο Λος Άντζελες (η υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών πριν το event δημιουργεί τεράστια επιπλέον έξοδα διαμονής) θα έχουν άλλη εναλλακτική.

Πιο συγκεκριμένα Hot spots επιλέγονται στην Ευρώπη (στο Λονδίνο και στο Παρίσι), για να συγκεντρωθούν οι Ευρωπαίοι υποψήφιοι σε περιβάλλοντα στημένα με το ύφος και το επίπεδο μιας οσκαρικής βραδιάς. Το Variety, σε αποκλειστικότητα, αποκάλυψε λοιπόν ότι η Ακαδημία των βραβείων Όσκαρ επέλεξε το θέατρο του BFI Southbank για τη σύνδεση με το Λονδίνο. Ένα από τα πιο όμορφα κινηματογραφικά στέκια της πρωτεύουσας της Μεγάλης Βρετανίας, γνωστό στους Λονδρέζους σινεφίλ και από το BFI Film Festival, επιλέχθηκε σύμφωνα με το Variety καθώς «διαθέτει χώρο μπροστά από την είσοδό του για να υποδεχθεί καλεσμένους αλλά και μια ταράτσα που έχει θέα στον Τάμεση...»

Το γεγονός ότι όλα κλείνονται τελευταία στιγμή, το οποίο αποτέλεσε έναν μεγάλο πονοκέφαλο για τους διοργανωτές, οφείλεται στο ότι το Λονδίνο τώρα βγαίνει από το τρίμηνο αυστηρό lockdown και τίποτα δεν μπορούσε να στηθεί πριν οι παραγωγοί βεβαιωθούν ότι δε θα βρεθούν προ εκπλήξεων κάποιας παράτασης.

Στην 93η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ υπάρχουν και 2 Έλληνες υποψήφιοι, ο Γιώργος Λαμπρινός στην κατηγορία του καλύτερου μοντάζ για το «The Father» του Φλοριάν Ζελέρ και ο διευθυντής φωτογραφίας Φαίδων Παπαμιχαήλ στην κατηγορία της καλύτερης φωτογραφίας για τη «Δίκη των 7 του Σικάγο» του Άαρον Σόρκιν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture