Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αργεί ακόμα ο 2ος Πυροσβεστικός Σταθμός... παρά τις υποσχέσεις

Πάτρα: Αργεί ακόμα ο 2ος Πυροσβεστικός Σ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Η υπόσχεση Χαρδαλιά

 

Πολύ δρόμο έχει ακόμα μπροστά του, κατά πώς φαίνεται, ο δεύτερος Πυροσβεστικός Σταθμός της Πάτρας, την ίδρυση του οποίου ζητούν επιτακτικά εδώ και χρόνια οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι της περιοχής. Αυτήν την στιγμή στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας λειτουργεί μόνος ένας Σταθμός στην οδό Μαξίμου καλύπτοντας ουσιαστικά τις ανάγκες της νότιας πλευρά της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Στο κτίριο της περιοχής του Πυροσβεστείου, υπάρχει μονάχα ένα «περιπολικό» το οποίο σπεύδει πρώτο σε περιστατικά στην ανατολική πλευρά της Πάτρας, αυτό όμως προφανώς δεν συνιστά οργανωμένο Πυροσβεστικό Σταθμό.

Επίσης στο λιμάνι υπάρχει ένας λιμενικός σταθμός ο οποίος όμως παρεμβαίνει μόνο σε συμβάντα στη θάλασσα και συγκροτείται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Τέλος στη Νέα Εθνική Οδό υπάρχουν οι εγκαταστάσεις της 6ης ΕΜΑΚ η οποία επεμβαίνει μόνο σε ειδικά περιστατικά.

Έτσι, όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος των πυροσβεστικών υπαλλήλων της περιοχής Βασίλης Φερτάκης, υπάρχει άμεση ανάγκη για έναν δεύτερο Πυροσβεστικό Σταθμό της πόλης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν.

Το αίτημα έχει διατυπωθεί εδώ και χρόνια ωστόσο δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί. Μάλιστα ακόμα δεν έχει εκδοθεί καν το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που θα προβλέπει την ίδρυσή του.

Πάντως σε καμία περίπτωση μόνο, η στα χαρτιά ίδρυσή του δεν αρκεί. Ο κ. Φερτάκης τονίζει ότι απαιτείται παράλληλα να τρέξουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθώς και η διάθεση των κατάλληλων μέσων (οχημάτων κτλ.) για να μπορεί να επιτελέσει το προσδοκώμενο έργο.

Μια ακόμα μεγάλη εκκρεμότητα είναι το κτιριακό καθώς και τα δύο κτίρια (Πυροσβεστείο και της ΕΜΑΚ στη ΝΕΟ) είναι ενοικιαζόμενα και παλιά.

Ως εκ τούτου θεωρείται ότι δεν μπορούν μακροπρόθεσμα να στεγάσουν τον νέο Πυροσβεστικό Σταθμό. Πάντως, όπως μας λέει ο κ. Φερτάκης προτάθηκε στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, προσωρινά ο Σταθμός να στεγαστεί σε ένα από τα δύο κτίρια, μέχρι να υπάρξει μια οριστική λύση, είτε με ΣΔΙΤ είτε με όποια άλλη μέθοδο.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι ο στόχος της δημιουργίας του Πυροσβεστικού Σταθμού ισχύει, ζήτησε όμως υπομονή μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την ίδρυση και την λειτουργία του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις