Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η "Σμύρνη μου αγαπημένη" γυρίζεται τώρα σε ταινία - Θα είναι μία μεγάλη παραγωγή με διεθνές καστ

Η "Σμύρνη μου αγαπημένη" γυρίζ...

Στο φιλμ θα κάνουν γκεστ εμφανίσεις η σπουδαία Βανέσα Ρεντγκρέιβ και ο Ρούπερτ Γκρέιβς

Τον Ιούνιο ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη». Η δημοφιλής θεατρική παράσταση της Μιμής Ντενίση που ήταν sold out για τρία ολόκληρα χρόνια, γίνεται τώρα ταινία.

Θα είναι μια μεγάλη παραγωγή, που στόχο έχει να αποδώσει φόρο τιμής στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Tanweer Τζόζεφ Σαμάν με αφορμή την έναρξη της παραγωγής και την ανακοίνωση του καστ, έκανε την εξής δήλωση:

«Όλοι εμείς στην Tanweer πιστεύουμε στην κουλτούρα της παρακολούθησης ταινιών στη μεγάλη οθόνη.  Μας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούμε συναισθηματικές και συναρπαστικές στιγμές μεταξύ μας.

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτήν την καθηλωτική και μαγική εμπειρία.  Έχουμε δεσμευτεί να παράγουμε αξιόλογες ελληνικές ταινίες και σειρές, που μιλούν στην καρδιά του κοινού.

Μετά την εντυπωσιακή επιτυχία της ταινίας μας «Ευτυχία», αναλαμβάνουμε μια ακόμη πρόκληση και ξεκινάμε, με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. € - έναν από τους υψηλότερους στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, την παραγωγή της ταινίας «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ». Μαζί, με τη δημιουργό - λαμπερή πρωταγωνίστρια Μιμή Ντενίση και την επιδέξια ομάδα μας, έχουμε αποφασίσει να εργαστούμε εντατικά για ένα τόσο σημαντικό έργο, αφιερωμένο στη μνήμη των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης.

Είμαστε βαθιά ευγνώμονες προς όλους τους συμπαραγωγούς και χορηγούς που συμμετέχουν ήδη στην παραγωγή καθώς, και σε όσους είναι έτοιμοι να μας ακολουθήσουν σ΄ αυτό το ταξίδι και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια ταινία με ιδιαίτερη εθνική σημασία.» J.S.

Η σκηνοθεσία θα είναι του Γρηγόρη Καραντινάκη και το σενάριο της Μιμής Ντενίση σε συνεργασία με τον Martin Sherman. Το σενάριο θα είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση.

Πρωταγωνιστούν οι: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Βογιατζής, Κρατερός Κατσούλης, Burak Hakki, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Nathan Thomas, Γιάννης Εγγλέζος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Ντίνα Μιχαηλίδου, Daphne Alexander, Νέδη Αντωνιάδου, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Χρήστος Στέργιογλου, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση και Fotina Papatheodorou.

Special guest stars: Vanessa Redgrave, Susan Hampshire και ο Rupert Graves.

Η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» είναι μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας. Ένα σπουδαίο κινηματογραφικό εγχείρημα με πανανθρώπινα μηνύματα, που φιλοδοξεί να αναπαραστήσει με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια. Όλοι οι χώροι θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος της εποχής.

Για να αποδοθεί σωστά η σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, η παραγωγή θα επιστρατεύσει σύγχρονα ψηφιακά εφέ, όπου χρειάζεται, αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν σε: Μυτιλήνη, Δυτική Λέσβο, Αθήνα, Πειραιά, Φάληρο και Χίο.

Σύνοψη

H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών.

Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture