Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δάσκαλοι-Νηπιαγωγοί Πάτρας: Να παραιτηθούν όσοι διορίστηκαν σε θέση δοτού αιρετού

Δάσκαλοι-Νηπιαγωγοί Πάτρας: Να παραιτηθο...

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει ο Σύλλογός τους

Σε ανακοίνωση ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας για τις παραιτήσεις από τις θέσεις «αιρετών» και διορισμένων μελών του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: 

"Μετά τις  εκλογές «χωρίς υποψηφίους» της 7ης Νοεμβρίου 2020 και  το ισχυρό ποσοστό της αποχής - 95% στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση - ο κλάδος έχει απονομιμοποιήσει κάθε αποτέλεσμα και την αποκλειστική ευθύνη για το αδιέξοδο την φέρει ακέραια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την αδιάλλακτη στάση της.

Δυστυχώς η κυβέρνηση δια μέσου των τοπικών εκπροσώπων της (Περιφερειακό  Διευθυντή και Διευθυντή Εκπαίδευσης), προχώρησε σε συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ και Διευρυμένο ΠΥΣΠΕ ) με διορισμένα μέλη τόσο στις θέσεις των διορισμένων μελών αλλά ακόμα και σε αυτές των αιρετών!!

Ο Σύλλογός μας εναρμονιζόμενος απόλυτα με το  υπ. αριθμ. 1379/24-2-2021 έγγραφο της ΔΟΕ καλεί άμεσα να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν να αναλάβουν θέση δοτού αιρετού με βάση όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020. Η συμμετοχή τους στα Υπ. Συμβούλια, αντίκειται στη βούληση των συναδέλφων, όπως αυτή αποτυπώθηκε από το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές και δεν θα υπάρξει νομιμοποίηση της λειτουργίας «ψευτο-υπηρεσιακού» Συμβουλίου από κανέναν συνάδελφο.

Επειδή λοιπόν η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων, κάτω από αυτές τις αντιδημοκρατικές συνθήκες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, την παραίτησή τους θα πρέπει να υποβάλλουν και οι συνάδελφοι που έχουν ορισθεί από τη Διοίκηση στις θέσεις των διορισμένων μελών των Υ.Σ. είτε τοποθετήθηκαν με αίτησή τους, είτε δίχως να ερωτηθούν.

Συνάδελφοι, ήρθε η ώρα να  πέσουν οι μάσκες και να φανούν οι αλήθειες, οι αντιστάσεις και τα αντανακλαστικά κάποιων. Επειδή ο κλάδος δε συγχωρεί τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και επειδή τα δοτά μέλη του ΠΥΣΠΕ δεν έχουν καμία συνδικαλιστική και ηθική νομιμοποίηση , τα καλούμε έστω και τελευταία στιγμή να πράξουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Δεν θα αναγνωρίσουμε τους συναδέλφους που περιφρονούν τις αποφάσεις του κλάδου και ενδεχομένως  θα αρνηθούν να παραιτηθούν και οι οποίοι, αυτονόητα, θέτουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους εκτός κλάδου. Πρόκειται για  προκλητική, αντισυναδελφική συμπεριφορά, που υποτιμά τους αγώνες χρόνων από χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που πιστεύουν στην αξιοκρατία και τις διαφανείς διαδικασίες και ο  σύλλογός μας θα  προχωρήσει στη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων σύμφωνα με την απόφαση της ομοσπονδίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΔΟΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ."

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Μάθε που ψηφίζεις με ένα κλικ: Η εφαρμογή που σου δείχνει το εκλογικό σου τμήμα και στον χάρτη

Πλήρης Οδηγός Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πόσους σταυρούς βάζουμε για δήμο και περιφέρεια - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν την κάλπη

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Όλες οι ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στους Δήμους και τις Περιφέρειες, τους συνδυασμούς, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πώς θα μεταδοθούν - Πώς θα δείτε ποσοστά και σταυρούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις