Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Madame Claude: Ερχεται στο Netflix η διαβόητη προαγωγός του λαμπερού Παρισιού των sixties

Madame Claude: Ερχεται στο Netflix η δια...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Στο καρνέ της διέθετε τα ονόματα των Κένεντι, Μπράντο, Σινάτρα, το κύκλωμά της βασιζόταν σε καλλονές που αποκαλούσε «κύκνους»

Στις 2 Απριλίου θα ντεμπουτάρει στο Netflix μια πολυαναμενόμενη γαλλική ταινία, που στοχεύει να διαδεχθεί την τεράστια απήχηση του «Loupin». Βασίζεται στην αληθινή ιστορία της διάσημης προαγωγού Madame Claude, της βασίλισσας της ευρωπαικής πορνείας στις δεκαετίες ’60 και ’70. Μιας δαιμόνιας και στυγνής  γυναίκας αριστοκρατικής καταγωγής, η οποία εκμεταλλευόμενη τη λαγνεία και το παριζιάνικο glam διέθετε στην πολύκροτη ατζέντα των πελατών της stars, πολιτικούς, αξιωματούχους, υπαλλήλους κρατών και οργανισμών έχοντας οργανώσει με απαράμιλλη μαεστρία ένα «μυθικό», σκοτεινό δίκτυο πανέμορφων συνοδών πολυτελείας. Το φιλμ θα διαθέτει βέβαια υπέροχες τοποθεσίες του Παρισιού, stylish ντύσιμο, υπέρλαμπρα ξενοδοχεία και εκτυφλωτικά κορίτσια. Πρωταγωνίστρια η 46χρονη γαλλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης Καρόλ Ροσέ.

 

Η madame πέθανε το 2015 ολομόναχη, στα 92 της χρόνια, σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Νότια Γαλλία. Μετά την «χρυσή εποχή» της δράσης της καταδικάστηκε δύο φορές και φυλακίστηκε, την πρώτη για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων και τη δεύτερη,  επειδή επιχείρησε να βάλει ξανά μπροστά την επιχείρηση της. Το όνομά της είναι πασίγνωστο και η δράση της απασχόλησε το διεθνές προσκήνιο.

Το πελατολόγιο της περιλάμβανε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κένεντι και τον super star Μάρλον Μπράντο, μέχρι τον Τζιοβάνι Ανιέλι της Fiat, τον Φρανκ Σινάτρα, τον συνταγματάρχη Καντάφι, τον Σάχη της Περσίας και τον Αριστοτέλη Ωνάση. H σκηνοθέτιδα Συλβί Βερέντ θα αναδείξει και την προστασία που τις παρείχαν η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες αλλά και τις σχέσεις της με τη Μαφία. Το προσωπικό της ήταν νεαρές καλλονές από όλη την Ευρώπη, ειδικά εκπαιδευμένες που αποκαλούσε «οι κύκνοι μου»…  

Στο παρασκήνιο του οίκου ανοχής της Rue de Marignan αρ. 18,  η madame διαχειριζόταν τους πάντες με παθολογικό, κυνισμό, καθώς κύριο μέλημα της ήταν να εξασφαλίζει το ποσοστό της (30%) ακόμη κι όταν τα κορίτσια επέστρεφαν τραυματισμένα από «ραντεβού» με κακή εξέλιξη. Την έχουν άλλωστε ονομάσει θηλυκό γκάνγκστερ. «Η Κλοντ φρόντισε να χτίσει τον μύθο της. Η δήλωση ότι ήθελε να «εξωραΐζει την ανηθικότητα» ήταν μία απάτη, αφού το μόνο που έκανε ήταν κρύβει την ασχήμια κάτω από το χαλί», είπε η σκηνοθέτης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Φερνάντ Γκριντέ. Σε αυτήν ανήκει η περίφημη ρήση: «Υπάρχουν δύο πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι θα πληρώνουν πάντα: το φαγητό και το σεξ. Κι εγώ δεν ήμουν καλή στο μαγείρεμα». 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View