Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Μία από κοινού πρωτοβουλία της Apple και του Redford Center που απευθύνεται στους νέους

Μία από κοινού πρωτοβουλία της Apple και...

Μαθητές καλούνται ν’ αναπτύξουν τις ιδέες τους με στόχο την επίτευξη της περιβαλλοντικής ειρήνης και δικαιοσύνης

Σε μία σημαντική πρωτοβουλία που απευθύνεται σε νέους και δη στους μαθητές με στόχο την ενδυνάμωση των φωνών των εκπαιδευτικών και των μαθητών προκειμένου να προωθήσουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα, προχωρούν ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple του αείμνηστου ιδρυτή της Στιβ Τζομπς και το Redford Center.

Το The Redford Center με έδρα το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ έχει δημιουργηθεί το 2005 από τον διάσημο Αμερικανό ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ρέντφορντ και το γιο του, σκηνοθέτη Τζέιμς Ρέντφορντ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 58 του μόλις χρόνια τον περασμένο Οκτώβριο.

Πρόκειται για το 2ο ετήσιο Redford Center Stories Challenge όπως ονομάζεται και σκοπό έχει να προωθήσει θέματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης και ειρήνης, τοποθετώντας τους μαθητές στο επίκεντρο.

Παράλληλα θα υπάρχει και μία πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και ιδεών όλων των εμπλεκομένων (μαθητών και διδασκόντων) στο πλαίσιο της ανάπτυξης ιστοριών και της αξιοποίησης της φαντασίας και δημιουργικότητας των παιδιών στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Όσο για τα έπαθλα, όπως έγραψε το variety.com, θα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα και ευκαιρία στους πιο ευρηματικούς νέους να συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός μικρού μήκους φιλμ με έναν επαγγελματία κινηματογραφιστή (σκηνοθέτη) καθώς και πακέτα αξίας 10.000 δολαρίων, άλλες δωρεές, κάρτες με δώρα της Apple, κ.α.

Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι έως τις 31 Μαρτίου 2021 και οι νικητές πρόκειται να ανακοινωθούν στις 22 Απριλίου, κατά τον εορτασμό της Ημέρας της Γης – Earth Day.

Την κριτική επιτροπή για το Story Challenge αυτής της χρονιάς συγκροτούν η Lisa Jackson, αντιπρόεδρος περιβάλλοντος και κοινωνικών πρωτοβουλιών της Apple, η Katie Eder συνιδρύτρια του οργανισμού Future Coalition, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και η σύζυγος του, εικαστικός Sibylle Szaggars Redford, ο εγγονός του σκηνοθέτη Dylan Redford, κ.α.

«Οι νέοι άνθρωποι είναι οι μπροστάρηδες στην ανάγκη για περισσότερη και πιο ουσιαστική περιβαλλοντική δράση και ευαισθησία. Στόχος της προσπάθειας μας μαζί με το The Redford Center είναι να στηρίξουμε και να αναδείξουμε τις φωνές των νέων ανθρώπων και να τους δώσουμε τα εργαλεία και το κίνητρο να αναπτύξουν τις φρέσκες ιδέες τους για μία πραγματική αλλαγή και δικαιοσύνη στον κόσμο που ζούμε. Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη χωρίς και την περιβαλλοντική ισορροπία», ανέφερε η κ. Τζάκσον.

Τέλος η Jill Tidman, εκτελεστική διευθύντρια του Redford Center υπογράμμισε με τη σειρά της τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος τονίζοντας ότι «το Ίδρυμα Ρέντφορντ πάντοτε πρέσβευε και πιστεύει ότι οι ιστορίες και η αφήγηση τους έχουν μία μοναδική δύναμη να κινητοποιούν τον κόσμο και το έργο που επιτελούμε ως Ίδρυμα είναι ακριβώς αυτό, να υποστηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε τις επόμενες γενιές ώστε να αντιληφθούν την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσεων στα περιβαλλοντικά προβλήματα. Θέλουμε τους νέους ως δημιουργικούς πρεσβευτές για να πετύχουμε την πολυπόθητη ισορροπία όπου η ανθρώπινη και η πλανητική υγεία και δικαιοσύνη θα είναι οι πρωταρχικές αξίες μας».

Στο φετινό διαγωνιστικό πρότζεκτ του Redford Center μετέχουν και άλλοι οργανισμοί όπως το Κινηματογραφικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια, η Ακαδημία Τεχνών της Καλιφόρνια, το Climate Emergency Fund, το National Writing Project, το Teach for America, κ.α.

Το The Redford Center έχει κατά καιρούς κάνει δωρεές χρηματοδοτώντας περιβαλλοντικά πρότζεκτ, νέους σκηνοθέτες, κ.α.  

*Τέλος όπως έγινε γνωστό στις 25 Μαρτίου 2021, η εδώ και 10 χρόνια CEO – γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Σάντανς – Sundance στη Γιούτα, Keri Putnam αποφάσισε ν’ αποχωρήσει αφήνοντας ένα σημαντικό έργο όπως την επέκταση του Σάντανς σε καλλιτέχνες και κοινό, από το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ έως την Ανατολική Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Επί ημερών της Putnam, η οποία πάντως θα παραμείνει στη θέση της έως το τέλος Αυγούστου του 2021, έγινε και το πρώτο ψηφιακό Φεστιβάλ του Σάντανς λόγω των συνθηκών της πανδημίας, τον περασμένο Ιανουάριο, συγκεντρώνοντας πάνω από 600.000 views από το σινεφίλ κοινό σε 120 χώρες ανά τον κόσμο.

Στον καίριο ρόλο της και προσφορά της αναφέρθηκε σε δήλωση του, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ιδρυτής και εμπνευστής του Σάντανς, ευχαριστώντας την για τις πολύτιμες υπηρεσίες της.

H φωτ. είναι από την ανάρτηση του deadline.com.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture