Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καρδιοχειρουργική ΠΓΝΠ: Έκαναν ένα χειρουργείο και έπειτα έβαλαν λουκέτο

Καρδιοχειρουργική ΠΓΝΠ: Έκαναν ένα χειρο...

Ο κορωνοϊός δεν αφήνει την κλινική να ... λειτουργήσει

Δεν πρόλαβε να ανοίξει και έκλεισε η καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται το ίδρυμα από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα επιβεβαιώνει στην εφημερίδα Πολιτεία ο πρώην υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης, «Άνοιξαν την Καρδιοχειρουργική για να χειρουργήσουν ένα περιστατικό και μετά βάλανε λουκέτο. Και πήραν όλες τις νοσηλεύτριες από εκεί και τις πήγαν σε άλλα τμήματα...».

 

Η επέκταση χώρων φιλοξενίας Covid-19 φαίνεται πως συμπιέζει και τελικά εκτοπίζει επικίνδυνα τους νοσοκομειακούς χώρους που προορίζονται για άλλες νόσους οι οποίες, πλην των απολύτως έκτακτων περιστατικών, ουσιαστικά τίθενται στο περιθώριο της αναμονής.

Στην προσφάτως εγκαινιασθείσα και πολυσυζητημένη Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ πρόλαβαν να κάνουν μόλις ένα χειρουργείο! Το βεβαιώνει μάλιστα στην «Πολιτεία» η διοίκηση του νοσοκομείου τονίζοντας ότι «όλες οι Χειρουργικές έχουν γεμίσει Covid. Γίνονται μόνο τα τραύματα και κάτι πολύ επείγον χειρουργικό, όπως, π.χ. μια διάτρηση εντέρου. Δώδεκα αίθουσες τη μέρα λειτουργούν για χειρουργείο και δεν γίνεται κανένα τακτικό χειρουργείο».

Μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Κωστακιώτης  περιγράφει και το μπάχαλο -όπως λέει- που επικρατεί σε νοσοκομεία όμορων περιοχών. Όπως, για παράδειγμα, στον Πύργο.

Συγκεκριμένα καταγγέλλει: «Άφησαν τον Πύργο να τους φύγουν οι γιατροί από τις ΜΕΘ και την Παθολογική με λάθος νέες προκηρύξεις. Όταν ανοίγουν θέσεις παθολογίας για την Αθήνα και οι παθολόγοι δεν πάνε στα νοσοκομεία πώς να μην φύγουν όσοι απέμειναν στην επαρχία; Και εμένα μου ζητούσαν να τους ανοίξω θέσεις στην Πάτρα ή αλλού για να φύγουν. Αλλά εγώ τους κράτησα στον Πύργο έστω κι αν με έβριζαν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις