Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θ' ανεβάσει θεατρικά αναλόγια με θέμα το 1821

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θ' ανεβάσει θεατρικά αν...

Σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γεωργαλά - Επίσης ο Χρήστος Στρέπκος ετοιμάζει στο "Άρμα Θέσπιδος" την "Ωδή στην Ελευθερία"

Εκτός από το θέμα των υποψηφιοτήτων για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας προσπαθεί να «τρέξει» και να ετοιμάσει και κάποιες νέες παραστάσεις μετά τον «άπραγο» χειμώνα που οι θεατρικές σκηνές της χώρας παραμένουν ερμητικά κλειστές εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία του covid-19.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα κάνει μία παράσταση που θα είναι εμπνευσμένη από την ιδιαίτερα σημαντική επέτειο συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του 1821 και πιο συγκεκριμένα το επιτυχημένο και ευέλικτο σχήμα «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ μετά την περσινή "Γκόλφω", θα παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο «Ωδή στην Ελευθερία», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πατρινού ηθοποιού Χρήστου Στρέπκου. Μέσα στο επόμενο διάστημα και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, αναμένεται το ΔΗΠΕΘΕ να πραγματοποιήσει και ακρόαση για την παράσταση αυτή.

Η «Ωδή στην Ελευθερία» θα βασίζεται σε κείμενα του Διονυσίου Σολωμού από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» και τον «Ύμνο στην Ελευθερία» αλλά και σε κάποια απομνημονεύματα του Σπυρομήλιου (1800-1880), ο οποίος  υπήρξε στρατιωτικός, αγωνιστής της Επανάστασης του 1821, πολιτικός, πληρεξούσιος, βουλευτής και πέντε φορές υπουργός Στρατιωτικών καθώς και διοικητής της σχολής Ευελπίδων. Ο Σπυρομήλιος ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την πολιορκία στο Μεσολόγγι καθώς συμμετείχε και ο ίδιος.

Ακόμα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το ΔΗΠΕΘΕ σχεδιάζει να ανεβάσει και θεατρικά αναλόγια με την προοπτική παρουσίασης τους online στο διαδίκτυο και ενδεχομένως στη συνέχεια και δια ζώσης όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Τα θεατρικά αναλόγια που θα βασίζονται σε κείμενα με θέμα την Εθνική Παλιγγενεσία θα σκηνοθετήσει ο γνωστός Πατρινής καταγωγής ηθοποιός Δημήτρης Γεωργαλάς, ο οποίος είχε παλιότερα παίξει στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην παράσταση «Ο Χορός του θανάτου» του Στρίντμπεργκ πλάι στους  Γιάννη Βόγλη και Όλγα Πολίτου ενώ πρόσφατα και στην πολύ δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες».

O Πατρινός Δημήτρης Γεωργαλάς στις "Άγριες Μέλισσες"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture