Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ναι" στο αντλιοστάσιο λέει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχνεΐκων

"Ναι" στο αντλιοστάσιο λέει ο ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Aντιδράσεις που έχουν προκληθεί για την κατασκευή τους στον αιγιαλό

 Την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης στα Βραχνέικα το οποίο η περιοχή περιμένει δεκαετίες επισημαίνει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχνεΐκων Γιάννης Παπαχρονόπουλος, στον απόηχο των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί για την κατασκευή αντλιοστασίων στην παραλία .

Υπενθυμίζεται ότι   το θέμα με τα αντλιοστάσια που είναι χτισμένα κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα και μάλιστα σε σημείο όπου κάνουν μπάνιο οι Πατρινοί, έφερε στην επιφάνεια ο Ναπολέων Τριανταφυλλόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ο οποίος κάνει λόγο για τερατούργημα. 

Όπως τονίζει ο κ. Παπαχρονόπουλος  κατά την προσωπική του εκτίμηση πρέπει να υλοποιηθεί η αποχέτευση. «Μετά από 40 χρόνια γίνεται ένα έργο για να έχουμε καθαρή θάλασσα. Ευαισθησίες έχουμε όλοι και δεν πρόκειται για κάτι παράνομο. Έχουν πάρει αδειοδοτήσεις από την Κτηματική κλπ», αναφέρει.

«Εμένα ως Πρόεδρο και κάτοικο των Βραχνεΐκων με ενδιαφέρει να γίνει η αποχέτευση. Ένας αγώνας που κάναμε εδώ και σαράντα χρόνια υλοποιείται και φτάνουμε σχεδόν στο τέλος γιατί έχει γίνει στο 50% η αποχέτευση». Και προσθέτει: «Μακάρι να βρίσκανε κάποιο άλλο σημείο να γίνονταν αλλά απ΄όσο ξέρω τεχνικά αυτό δεν γίνεται, γιατί κι εμείς έχουμε ευαισθησία. Πάνω απ΄όλα μας ενδιαφέρει  η αποχέτευση και να φύγουνε τα βοθρολύματα».

Επισημαίνει ωστόσο ότι έχει διαβεβαιώσεις από τη ΔΕΥΑΠ ότι δεν θα προκαλείται θόρυβος ούτε δυσοσμία και πως «η τοπική κοινότητα δεν έχει πάρει κάποια απόφαση δεν έχει μπει το θέμα από κανέναν, ούτε ξέραμε ότι θα πάνε εκεί και όπως επισημαίνει το 2014 ήταν έτοιμο για δημοπράτηση».

Επίσης, όπως έχει ήδη γράψει το thebest.gr εξώδικο εναντίον του Δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑΠ έστειλαν 17 καταστηματάρχες του χώρου της εστίασης και της αναψυχής που δραστηριοποιούνται στις περιοχές των Βραχνέικων και των Ροΐτικων. Οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για την όχληση που προκαλείται στην περιοχή τους από τις εργασίες επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού (έργο που για χρόνια ζητούσαν οι κάτοικοι της περιοχής), αλλά και για τα 3 υπό κατασκευή αντλιοστάσια, τα οποία έχουν χωροθετηθεί σε παραλιακή έκταση.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις