Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δήμος χτίζει τερατούργημα πάνω στο κύμα, σε μια από τις ωραιότερες πλευρές της Πάτρας- Και μάλιστα σε τρία σημεία!

Ο Δήμος χτίζει τερατούργημα πάνω στο κύμ...

Η καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Ναπολέοντα Τριανταφυλλόπουλου

Ένα κανονικό ντουβάρι πάνω στο κύμα χτίζει ο Δήμος σε τρία σημεία της παραλιακής ζώνης των Βραχνείκων η οποία είναι από τις ωραιότερες της Πάτρας. Τα ντουβάρια είναι αντλιοστάσια  και είναι χτισμένα κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα και μάλιστα σε σημείο όπου κάνουν μπάνιο οι Πατρινοί. Το θέμα φέρνει στην επιφάνεια ο Ναπολέων Τριανταφυλλόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ο οποίος κάνει λόγο για τερατούργηαμα και δεν φαίνεται να έχει άδικο.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Η εξέλιξη του έργου της αποχέτευσης στην περιοχή των Βραχνείκων  έφερε στο φως ένα τερατούργημα.  Ο λόγος για τα τρία αντλιοστάσια (δύο στα Βραχνέικα και ένα στα Ροϊτικα) τα οποία όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, είναι κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

 

Πρόκειται για ογκωδέστατες κατασκευές  οι οποίες πέραν της καταστροφής του αιγιαλού σε ένα από τα ωραιότερα παραλιακά σημεία της πόλης,  θα προκαλέσουν και σοβαρή όχληση εξαιτίας των θορύβων που θα προκύπτουν από τη λειτουργία τους.

Ανεξαρτήτως του αν αυτή η αθλιότητα προβλεπόταν ή όχι από τη μελέτη και ανεξαρτήτως του αν έχει αδειοδοτηθεί (γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά), είναι σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτή και μάλιστα σε μια περιοχή την οποία επισκέπτονται κατά κύριο λόγο πολίτες προερχόμενοι από τις λαϊκές συνοικίες οι οποίοι προσέρχονται σε αυτές με το λεωφορείο και κάνουν μπάνιο σε αυτό το  σημείο ακριβώς.

Πρόκειται για οικοδόμηση πάνω στην παραλία που πέραν του ότι κλείνει το σημείο στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση οι λουόμενοι και εμποδίζει ακόμη και την ορατότητα προς τη θάλασσα, οδηγεί και  σε μια για πρωτοφανή υποβάθμιση  της ευρύτερης περιοχής  η οποία ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί σημείο αναφοράς για τους πολίτες της Πάτρας και τους επισκέπτες της. Υποβάθμιση που δεν έχει καμία λογική βάση και οφθαλμοφανώς καμία αισθητική αντίληψη.

Η Πάτρα η οποία θα έπρεπε να μεριμνά για την αναβάθμιση της εικόνας της κα της τουριστικής της προβολής, δεν είναι δυνατόν εν έτει 2021 να δεχθεί αυτό το ανοσιούργημα στη νότια πλευρά της παραλιακής της ζώνης.

Είναι προτιμότερο να καθυστερήσει το έργο παρά να καταδικάσουμε την εικόνα της παραλιακής κατ΄αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις