Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Ρόζαμουντ Πάικ ως απατεώνισσα στο φιλμ "I Care a Lot" κέρδισε Χρυσή Σφαίρα

Η Ρόζαμουντ Πάικ ως απατεώνισσα στο φιλμ...

Η 42χρονη Βρετανή σταρ έκανε την έκπληξη της 78ης απονομής των Golden Globe Awards, στον α' γυναικείο ρόλο σε κωμωδία/μιούζικαλ

Από τις εκπλήξεις της 78ης απονομής των Χρυσών Σφαιρών – Golden Globe Awards που έγινε ψηφιακά στο μεγαλύτερο της μέρος, με τις Τίνα Φέι και Έιμι Πόλερ παρουσιάστριες, ήταν η επικράτηση στην κατηγορία του καλύτερου α’ γυναικείου ρόλου σε κωμωδία/μιούζικαλ, της 42χρονης Βρετανής ηθοποιού Rosamud Pike για την ταινία «I Care A lot – Μα Φυσικά και Νοιάζομαι» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζέι Μπλέικσον όπου υποδύεται την Μάρλα, μία πανέξυπνη απατεώνισσα.

Μαζί με μία άλλη γυναίκα, τη Φραν εντοπίζουν μοναχικούς, ευκατάστατους ηλικιωμένους και με τη βοήθεια μίας επίσης απατεώνισσας γιατρού, τους προσεγγίζουν, αναλαμβάνουν τη φροντίδα και επιμέλεια τους κι όλα αυτά με το αζημίωτο φυσικά που είναι να τους «φάνε» την περιουσία.

Ωστόσο η Μάρλα δεν θ’ αργήσει να βρει τον «μάστορα» της καθώς το κόλπο δεν θα πιάσει σε μία ηλικιωμένη γυναίκα (την υποδύεται η 2 φορές βραβευμένη με Όσκαρ β’ ρόλου Ντάιαν Γουίστ) ενώ στην υπόθεση θα μπλεχτεί και η…Ρώσικη μαφία (ο Πίτερ Ντίνκλατζ απολαυστικός, όπως λέγεται στο ρόλο του εγκληματία μαφιόζου).

Δεν αποκλείεται με το ρόλο αυτό η Πάικ να καταφέρει να βρεθεί ως υποψήφια και στα Όσκαρ (είχε προταθεί με τον ενοχλητικό ρόλο της απατημένης συζύγου που εκδικείται με έναν ιδιότυπο, «αρρωστημένο» τρόπο τον άνδρα της – Μπεν Άφλεκ στο "Κορίτσι που Εξαφανίστηκε" του Ντέιβιντ Φίντσερ το 2014).

Στις Χρυσές Σφαίρες ως φαβορί λογίζονταν η Μισέλ Πφάιφερ για το φιλμ «French Exit» και η Μαρία Μπακαλόβα για το «Borat sunsequent moviefilm», ωστόσο η Ρόζαμουντ Πάικ με την αιθέρια όσο και ψυχρή ομορφιά της (την έχουν αποκαλέσει Ρόδο της Αγγλίας ενώ ο Ντέιβιντ Φίντσερ την έχει παρομοιάσει με «ορχιδέα») κέρδισε τελικά με το ρόλο της στην σκοτεινή κωμωδία & στοιχεία θρίλερ «I Care a Lot» που ήδη προβάλλεται στην πλατφόρμα του Netflix (στην απονομή την είδαμε να χαίρεται τη νίκη της από τον καναπέ του σπιτιού της φορώντας μία κόκκινη τουαλέτα).

Τη χρονιά που μας πέρασε, η Πάικ έπαιξε και στην ταινία «Radioactive» σε σκηνοθεσία της Marjane Satrapi υποδυόμενη ένα υπαρκτό πρόσωπο, την επιστήμονα Marie Curie (1867-1934) που εφηύρε την ραδιενέργεια. Όπως είπε η Ρόζαμουντ Πάικ μιλώντας στο Βρετανικό περιοδικό Total Film (Ιανουάριος 2021), το «Radioactive - Μαρί Κιουρί: Η Γυναίκα που Άλλαξε τον Κόσμο» δεν είναι ένα συμβατικό, βιογραφικό φιλμ για την Κουρί που υπήρξε και μία κακότροπη γυναίκα αλλά περισσότερο η ιστορία της ραδιενέργειας που όπως όλοι γνωρίζουμε οδήγησε μετέπειτα στη Χιροσίμα και τις ατομικές βόμβες.

Η Πάικ με σπουδές αγγλικής φιλολογίας στο Wadham College της Οξφόρδης στην αρχή της καριέρας της υπήρξε κορίτσι του Τζέιμς Μποντ (η Μιράντα Φροστ στο «Die Another Day» το 2002 πλάι στον Πιρς Μπρόσναν) ενώ το 2005 έπαιξε στο φιλμ «Περηφάνια και Προκατάληψη» του Τζο Ράιτ όπου πρωταγωνιστούσε η Κίρα Νάιτλι. Στις ξεχωριστές κινηματογραφικές της εμφανίσεις είναι τα φιλμ «Hostiles» του Σκοτ Κούπερ το 2017 και το «A Private war» το 2018 σε σκηνοθεσία σε σκηνοθεσία Matthew Heineman όπου ενσάρκωσε ένα αληθινό πρόσωπο, την πολεμική ανταποκρίτρια Marie Colvin.

Στο «I Care a Lot» παίζει και η Eiza Gonzalez.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture