Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νίκος Χατζηνικολάου: Σοκάρουν τα στοιχεία της έρευνας του Άγγελου Τσιγκρή για το βιασμό - ΒΙΝΤΕΟ

Νίκος Χατζηνικολάου: Σοκάρουν τα στοιχεί...

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, κάθε χρόνο διαπράττονται στην Ελλάδα περίπου 4.500 βιασμοί

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και ο Νίκος Χατζηνικολάου παρουσίασαν την έρευνα για το βιασμό του Αχαιού καθηγητή της Εγκληματολογίας και βουλευτή της ΝΔ Άγγελου Τσιγκρή. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, κάθε χρόνο διαπράττονται στην Ελλάδα περίπου 4.500 βιασμοί, από τους οποίους μόνο 270 (6%) καταγγέλλονται στην Αστυνομία, μόνο 183 καταλήγουν σε σύλληψη κάποιου υπόπτου, μόνο 47 φτάνουν στο ακροατήριο για να εκδικασθούν, μόνο 20 καταλήγουν σε καταδικαστική απόφαση και τελικά μόνο σε λιγότερους από 10 βιαστές επιβάλλεται κάθειρξη, δηλαδή στερητική της ελευθερία ποινή άνω των 5 ετών (βλ. Άγγελος Τσιγκρής: «Βιασμός: Το αθέατο έγκλημα», Εκδόσεις Σάκκουλα, 1996). 

Ο Νίκος Χατζηνικολάου δήλωσε εντυπωσιασμένος με τα  σοκαριστικά στοιχεία της έρευνας του Αχαιού καθηγητή και βουλευτή της ΝΔ, τα οποία φέρνουν στο φως ένα αθέατο -μέχρι χθες- έγκλημα, στο οποίο στιγματίζεται περισσότερο το θύμα παρά ο δράστης και καλύπτεται από ένα γενικευμένο πέπλο σιωπής και συγκάλυψης._
____________________


Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις