Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Tι έδειξαν οι αναλύσεις από τα αστικά λύματα της Πάτρας-Γιατί δεν μπορεί να γίνει αναγωγή σε κρούσματα

Κορωνοϊός: Tι έδειξαν οι αναλύσεις από τ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Συνεχίζονται οι δειγματοληψίες από τον Βιολογικό καθαρισμό της Πάτρας

Χαμηλά σχετικά επίπεδα κορωνοϊού ανιχνεύονται στα αστικά λύματα της Πάτρας αν και έχει υπάρξει μια μικρή αύξηση τις τελευταίες  τρεις εβδομάδες, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr o Καθηγητής του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολος Βανταράκης «σε χαμηλά και περίπου στα ίδια επίπεδα με της προ προηγούμενης εβδομάδας βρισκόμαστε  χωρίς να έχουμε σημαντική αύξηση. Βέβαια να σημειώσουμε ότι στην Πάτρα έχουμε παντοροϊκό δίκτυο, που σημαίνει ότι είναι αραιωμένο γιατί πέφτουν μέσα και όμβρια ύδατα και νερά από ρέματα και αυτό δυσχεραίνει την ανάλυση, όμως είναι  μια σταθερή κατάσταση και αν υπάρξει αύξηση θα φανεί. Το μόνο στο οποίο δυσκολεύει αυτή η συνθήκη είναι το να το ανάγουμε σε κρούσματα στην κοινότητα. Τη διαφορά όμως από εβδομάδα σε εβδομάδα τη βλέπουμε».

Τα δείγματα λαμβάνονται από την είσοδο του βιολογικού καθαρισμού της Πάτρας με τον οποίο υπενθυμίζεται ότι δεν είναι συνδεδεμένες όλες οι περιοχές της Πάτρας ενώ η καταγραφή υψηλού αριθμού κρουσμάτων στην Αχαΐα την προηγούμενη εβδομάδα οφείλεται και στην έξαρση κρουσμάτων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών και στην Κιβωτό της Αγάπης, ωστόσο ως προς το Κατάστημα Κράτησης η επιδημιολογική εικόνα δεν μπορεί να φανεί στα αστικά λύματα της Πάτρας μια και δεν είναι συνδεδεμένο με τον Βιολογικό της Πάτρας.

Οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών έχει ενταχθεί στο Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων για τον κορωνοϊό το οποίο συντονίζει ο ΕΟΔΥ. Το δίκτυο  δημιουργήθηκε για την ανίχνευση και ποσοτικοποίηση του ιού SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα πόλεων στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Πελοποννήσου και Κρήτης.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις