Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Δύο νέες κυκλοφορίες από τον συναρπαστικό κόσμο του Dune, από τις εκδόσεις Anubis

Δύο νέες κυκλοφορίες από τον συναρπαστικ...

Πρόκειται για τα βιβλία «Οίκος των Χαρκόννεν» και «Οίκος των Κορρίνο» ενώ το φθινόπωρο αναμένεται και η ταινία "Dune" του Ντενί Βιλνέβ

Το ταξίδι στον κόσμο του Dune, λογοτεχνικό ορόσημο στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας, συνεχίζεται από τις Εκδόσεις Anubis με δύο (2) νέες ανατυπώσεις βιβλίων της σειράς με νέα εξώφυλλα.

Πρόκειται όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου των εκδόσεων Anubis, για τα βιβλία «Οίκος των Χαρκόννεν» και «Οίκος των Κορρίνο», δεύτερο και τρίτο μέρος της τριλογίας «Dune Prequels», που έγραψε o Brian Herbert σε συνεργασία με τον Kevin J. Anderson, δουλεύοντας πάνω σε αρχεία του πατέρα του, Frank Herbert.

Το πρώτο βιβλίο της prequel τριλογίας με τίτλο «Οίκος των Ατρειδών» κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Anubis το φθινόπωρο της περσινής χρονιάς.

Το 2021, όμως, έρχονται νέες κυκλοφορίες βιβλίων από τον κόσμο του Dune που δημιούργησε ο σπουδαίος συγγραφέας Frank Herbert και συνεχίζουν να επεκτείνουν οι Brian Herbert και Kevin J. Anderson. Μέσα στους επόμενους μήνες, για 1η φορά στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσουν τα βιβλία δύο νέων σειρών από τον κόσμο του Dune. Πρόκειται για το μυθιστόρημα «Sisterhood of Dune», πρώτο βιβλίο της τριλογίας Schools of Dune, που θα αποτελέσει τη βάση για τη σειρά «Dune: The Sisterhood» που αναπτύσσεται αυτό τον καιρό από την Warner Bros. Pictures και το HBO Max.

Αντίστοιχα, λίγους μήνες μετά την Αμερικάνικη κυκλοφορία του, θα διαβάσουμε στα ελληνικά και το «Dune: The Duke of Caladan», πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Κάλανταν, που θα μας ταξιδέψει στα γεγονότα πριν από το ταξίδι των Ατρειδών στον πλανήτη Αρράκις, κομβικό σημείο για τα γεγονότα και την πλοκή της βραβευμένης εξαλογίας του Frank Herbert.

«Οίκος των Χαρκόννεν»

Dune Prequels, Βιβλίο 2

Συγγραφέας: Brian Herbert & Kevin J. Anderson

Μετάφραση: Λορέντζος Χάνος

Κατηγορία: Επιστημονική Φαντασία, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία.

Ο Σαντάμ κάθεται επιτέλους στο Θρόνο του Χρυσού Λέοντα, ενώ ο Βαρόνος Βλάντιμιρ Χαρκόννεν συνωμοτεί ενάντια στο νέο Αυτοκράτορα και στον Οίκο των Ατρειδών, αλλά και ενάντια στη μυστηριώδη Αδελφότητα των Μπένε Τζέζεριτ. Για τον Λίτο Ατρείδη, που μεγάλωσε σαν ηγέτης μέσα στις ανέσεις και την προστασία του Οίκου του, ήρθε η ώρα για την κρίσιμη απόφαση ανάμεσα στη φιλία και το καθήκον, την ασφάλεια ή το δρόμο του πεπρωμένου. Αλλά για τον κληρονόμο του Οίκου των Ατρειδών υπάρχει μόνο μία επιλογή: να μεγαλουργήσει ή να καταστραφεί.

Οι Brian Herbert και Kevin J. Anderson επιστρέφουν για μία ακόμη φορά στο συναρπαστικό κόσμο του Dune του Frank Herbert, παρουσιάζοντας μια πληθώρα από ολοζώντανους, πολύπλοκους χαρακτήρες, που συγκρούονται για το ποιος θα ορίσει τελικά τη μοίρα των κόσμων…

Έγραψαν για τον «Οίκο των Χαρκόννεν»

«…Ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα ακόμα και αν δεν αποτελούσε μέρος του κόσμου του Dune…» – Publishers Weekly.

«Οίκος των Κορρίνο»

Dune Prequels, Βιβλίο 3

Συγγραφέας: Brian Herbert & Kevin J. Anderson

Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση.

Nιώθοντας το θρόνο του να καταρρέει, ο Αυτοκράτορας Σαντάμ Κορρίνο θέτει σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο που θα του εξασφαλίσει την παντοδυναμία: την παρασκευή ενός συνθετικού υποκατάστατου του μελάνζ, που υπάρχει μόνο στον Ντιουν και αποτελεί την κινητήρια δύναμη ολόκληρης της Αυτοκρατορίας. Εν τω μεταξύ, ο Δούκας Λίτο Ατρείδης αποφασίζει να βοηθήσει τον εξόριστο φίλο του Ρόμπουρ Βέρνιους να ανακτήσει τον Ιξ με τη βοήθεια των ντόπιων επαναστατών.

Κι ενώ πλησιάζει η σύγκρουση που θα ορίσει τη μοίρα των κόσμων, η Λαίδη Τζέσικα, παρακούοντας τις εντολές της Αδελφότητας, χαρίζει στο Δούκα Λίτο τον πολυπόθητο γιο… που κουβαλά ένα βαρύ πεπρωμένο.

Η συναρπαστική κατάληξη μιας επικής τριλογίας για την αγάπη και τον πόλεμο, το έγκλημα και την πολιτική, την αφοσίωση και την επανάσταση… και ένα εξαίρετο προοίμιο στο μαγευτικό κόσμο του κλασικού Dune του Frank Herbert.

Έγραψαν για τον «Οίκο των Κορρίνο»

«Κάθε πράξη προσθέτει έναν ακόμα λίθο στο απίστευτο οικοδόμημα του κόσμου του Dune.» – Booklist

*Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το πρώτο βιβλίο της σειράς Dune του Frank Herbert γυρίστηκε σε ταινία σε σκηνοθεσία του Denis Villeneuve - Ντενί Βιλνέβ από την Warner Bros. Pictures και μετά από καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας αναμένεται να την δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2021.

Στην Ελλάδα το φιλμ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε διανομή από την Tanweer. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών ανάμεσα στους οποίους οι Timothée Chalamet, Oscar Isaac, David Bautista, Jason Momoa, Zendaya, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling και Javier Bardem.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture