Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φοιτητικοί Σύλλόγοι Πάτρας: Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα περάσει, όση καταστολή και αν ρίξουν

Φοιτητικοί Σύλλόγοι Πάτρας: Αυτό το νομο...

Οι τραμπουκισμοί της κυβέρνησης & η ολομέτωπη επίθεση στη νεολαία δεν θα περάσει, αναφέρουν οι φοιτητές

Με το πανό τους να γράφει «να μην τολμήσουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο Κεραμέως», μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων της Πάτρας πραγματοποίησαν πανεκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη 11/2/2021 στη 1 το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Όπως αναφέρει ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων Πάτρας, σήμερα, σε όλη την Ελλάδα αντικρίσαμε για ακόμα μια φορά, μαζικές αντιδράσεις των φοιτητών, εκπαιδευτικών, μαθητών και ευρύτερα της κοινωνίας, ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Πανελλαδικά, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα και τα Χανιά, χιλιάδες κόσμος κατέβηκε στους «δρόμους της φωτιάς» για να παλέψει ενάντια στην διάλυση της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης, ενάντια στον αυταρχισμό, την καταστολή και την περιστολή των ελευθεριών μας. Με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους φοιτητές ακολούθησε όλη η κοινωνία στην κλιμάκωση του αγώνα μας.

«Η νεολαία δεν τρομοκρατείται!», αναφέρει η ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων Πάτρας και συνεχίζει ως εξής: “Οι τραμπουκισμοί της κυβέρνησης, η ολομέτωπη επίθεση στη νεολαία δεν θα περάσει. Από τη μία έχουμε τους φοιτητές που αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, τους συλληφθέντες από τις χθεσινές πορείες που τους έχουν τραυματισμένους και με χειροπέδες στον ανακριτή και από την άλλη τους φοιτητές που διαδηλώνουν στην Ευελπίδων και δέχονται τραμπουκισμούς από τις δυνάμεις καταστολής. Η αστυνομία σε άλλο ένα «κρεσέντο» καταστολής, μοίρασε απλόχερα χημικά και ξύλο στους συγκεντρωμένους.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργατικά σωματεία και φορείς του κινήματος κατέβηκαν στον δρόμο απαιτώντας μια καλύτερη ζωή ενάντια στην δυστροπία που μας επιβάλλουν.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστή πλέον για τις πολιτικές της επιλογές. Με κλειστές τις σχολές τον τελευταίο χρόνο, επιλέγει να φέρει ένα νομοσχέδιο,  το οποίο καταστρέφει  την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες της τις βαθμίδες και αναδιατάσσει τον χάρτη εκπαίδευσης και δικαιωμάτων. Παράλληλα δεν έχει ενισχύσει τη δημόσια και δωρεάν υγεία, το ίδιο το ΕΣΥ, τα ΜΜΜ και παίζει με την καθημερινότητα του απλού λαού υποβάλλοντάς τον σε διαρκή lockdown.

Συνειδητά αντί να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων για καθηγητές, μόνιμο προσωπικό καθαριότητες και σωστές υποδομές που θα επιτρέψουν το άνοιγμα των σχολών, η κυβέρνηση δίνει εκατομμύρια στα ΜΜΕ, στην ΕΛ.ΑΣ, στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και σε πολεμικούς εξοπλισμούς. Προτάσσει διαγραφές και πειθαρχικά, καλλιεργώντας τον φόβο, δημιουργώντας ασφυκτικά πλαίσια σπουδών, εντείνοντας την εντατικοποίηση. Σε συνέχεια της εξίσωσης πτυχίων ΑΕΙ – Κολεγίων, συμπιέζει επαγγελματικά δικαιώματα προς τα κάτω και στερεί το δικαίωμα της νέας γενιάς για δημόσια παιδεία, δίνοντας ώθηση σε ιδιωτικά και επαγγελματική εκπαίδευση.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη βουλή ξημερώματα. Γιατί; Τι φοβάται η κυρία Κεραμέως και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

Αυτό που φοβάται είναι η οργή και η αγανάκτηση του ίδιου του λαού. Φοβάται να αντικρίσει στα μάτια τους φοιτητές, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς λέγοντάς τους πως καταστρέφει το παρόν και το μέλλον τους.

Εμείς όμως δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε. Κοιτάμε κατάματα την κυβέρνηση και την Κεραμέως και φωνάζουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε πως αυτό το νομοσχέδιο δεν θα περάσει, πως όση καταστολή και αν ρίξουν, εμείς και αύριο θα είμαστε εκεί να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Καταθέτουν το νομοσχέδιο βράδυ, θα μας βρουν μπροστά τους το πρωί.

Καλούμε όλη τη νεολαία, τους εκπαιδευτικούς, τα εργατικά σωματεία, φορείς και τον λαό της Πάτρας, να βρεθούν δίπλα μας στον δρόμο του αγώνα. Καλούμε όλη την κοινωνία να παλέψει για τα δίκαια αυτού του κόσμου. Συνεχίζουμε δυναμικά! Να μη τολμήσουν να το ψηφίσουν σήμερα στη Βουλή! Θα μας βρουν απέναντι τους!”

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις