Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Διαδικτυακή Ημερίδα από το Πανεπιστήμιο Πατρών για τον Λευκάδιο Χερν

Διαδικτυακή Ημερίδα από το Πανεπιστήμιο ...

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου

Διαδικτυακή Ημερίδα διοργανώνουν το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στις 13 Μαρτίου 2021, με θέμα: «Το ταξίδι του Λευκάδιου Χερν στον πολιτισμό», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκυο και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Η Ημερίδα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πατρών, εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν την ανάδειξη του περιηγητικού και λαογραφικού έργου του Λευκάδιου Χερν. Στην Ημερίδα έχουν κληθεί ως ομιλητές ερευνητές του έργου του Λευκάδιου Χερν η Dr. Mary Gallagher από το University College Dublin, ο Steve Kemme Δημοσιογράφος -Συγγραφέας από το Σινσινάτι, η Αικατερίνη Καμηλάκη-Πολύμερου τ. Διευθύντρια, επιστ. συνεργάτης Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, η Άντζελα Γκερέκου πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η Δέσποινα Ζερνιώτη Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα, ο Βασίλης Γαλανός από το University of Edinburgh, η Τέτη Σώλου Σκιτσογράφος και Μεταφράστρια του Λευκάδιου Χερν.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης θα διαβάσει Λευκάδιο Χερν.

Στόχος η έκδοση μιας δίγλωσσης (αγγλικά-ελληνικά) εικονογραφημένης παιδικής ιστορίας για τη ζωή και το έργο του Λευκάδιου Χερν. Στο υπό έκδοση βιβλίο περιλαμβάνεται και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα υποστηρίξει την ανάπτυξη δράσεων σε σχολεία και ήδη  δοκιμάζεται πιλοτικά στο 2ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού προγράμματος θα παρουσιαστούν στην ημερίδα.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί και θα παρουσιαστεί μια ψηφιακή έκθεση για τη ζωή και το έργο του Λευκάδιου Χερν και μια  ενότητα θα είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη του έργου του στην Ελλάδα. Στόχος είναι η έκθεση να διαμορφωθεί με τη συνεργασία όλων όσων έχουν ασχοληθεί (φορέων και ατόμων) με το Λευκάδιο Χερν. Μέσω αρχειακού υλικού- θα αναφερθεί ο ρόλος του κου Τάκη Ευσταθίου στη  διάδοση του έργου του.

Τέλος γίνεται προσπάθεια για τη συγκέντρωση υλικού (βιβλίων, φωτογραφιών, και άλλου αρχειακού υλικού) προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κέντρο μελέτης του Λευκάδιου Χερν στους χώρους του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Η Ημερίδα είναι ελεύθερη για το κοινό με Δήλωση Συμμετοχής.

Τη φόρμα συμμετοχής μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ.

Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες: http://tourism.upatras.gr/

Όπως αναφέρει ο Ανδρέας Παρασκευόπουλος στο kl-news.com, ο Λευκάδιος Χερν αποκαλείται ως ο “εθνικός” ποιητής της Ιαπωνίας με Ελληνικές ρίζες. Είχε γενηθεί το 1850 στην Λευκάδα και πέθανε το 1904 στο Τόκυο από καρδιακή ανακοπή. Στην Ιαπωνία έλαβε το όνομα Γιάκουμο Κοϊζούμι, το οποίο στα Ιαπωνικά σημαίνει «το μέρος όπου γεννιούνται τα σύννεφα». Ο πατέρας του, Κάρολος, ήταν ιρλανδικής καταγωγής και ασκούσε το επάγγελμα του στρατιωτικού ιατρού και υπηρετούσε αγγλοκρατούμενα Επτάνησα. Η μητέρα του, Ρόζα, καταγόταν απ’ τα Κύθηρα και την Κρήτη. Παράλληλα, ο αδερφός του Τζορτζ, πέθανε δύο μήνες μετά την γέννησή του. Το σπίτι, όπου γεννήθηκε στην Λευκάδα υπάρχει και στις μέρες μας. Τέλος, ο ίδιος διατήρησε μόνο το «Λευκάδιος» επειδή ήθελε να τιμήσει την ελληνική καταγωγή του, για την οποία ήταν ιδιαίτερα υπερήφανος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture