Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σπιράλ: Στο «κόκκινο» του Πελετίδη ο Δήμος Πατρέων

Σπιράλ: Στο «κόκκινο» του Πελετίδη ο Δήμος Πατρέων

Προτεραιότητα του Δημάρχου το κόμμα του, όχι η Πάτρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης

Στην ανακοίνωση της δημοτικής Κίνησης Σπιράλ της Πάτρας αναφέρεται:

Αμέτρητες κινήσεις του Δημάρχου Πατρέων την περασμένη εβδομάδα απέδειξαν (και πάλι) πως προτεραιότητά του δεν είναι η υπηρέτηση του αιρετού ρόλου του αλλά η λειτουργία του ως κομματικό στέλεχος και η προώθηση των συμφερόντων του κόμματός του. Θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν άδικο και επικίνδυνο για την πόλη. Θα ήταν γραφικό, αν δεν ήταν ασέβεια προς την Πάτρα και τους δημότες της.

Την Τετάρτη ο Δήμαρχος Πατρέων αντιμετώπισε το δημοτικό συμβούλιο (ξανά) ως τοπικό παράρτημα του Κοινοβουλίου, αγορεύοντας επί ώρα επί ιδεολογικών θεμάτων και πολιτικών προσεγγίσεων, που δεν σχετίζονταν με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Κατά τη συνήθη πρακτική του μάλιστα, δέχτηκε τη συζήτηση στο όργανο κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων που δεν αφορούν τους πατρινούς δημότες, ως δημότες.

Την Πέμπτη ο Δήμαρχος Πατρέων υποστήριξε συλλαλητήριο φοιτητών στην Πάτρα, παρόμοιο με αυτό της προηγούμενης εβδομάδας στο οποίο και συμμετείχε. Κορωνο-πορείες, δίχως τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας και με αιτήματα άσχετα με τη λειτουργία της πόλης και πέρα από τη δημαρχιακή του ιδιότητα. Ώρες και δράσεις αφιερωμένες στις κομματικές εμμονές και όχι στην πόλη.

Την Παρασκευή ο Δήμαρχος Πατρέων αντιπαρατέθηκε μέσω δελτίων τύπου με κυβερνητική βουλευτή του νομού μας. Αντί να συνεργαστεί για το καλό του δήμου και να αναζητήσει κοινό τόπο και στήριξη, πρόταξε τις ιδεολογικές διαφορές και δημιούργησε άλλη μια αφορμή για στείρα αντιπαράθεση με ανέξοδο λαϊκισμό. Και ένα ακόμα θέμα της Πάτρας –η αξιοποίηση της περιοχής του Ριγανόκαμπου- παραπέμφθηκε στις καλένδες.

Και τα παραδείγματα δεν έχουν τέλος. Δυστυχώς η Πάτρα βρίσκεται στο… «κόκκινο» της κομματικής γραμμής Πελετίδη και πληρώνει ακριβό τίμημα. Και αυτό είναι ένα κόκκινο που και κοστίζει και διαρκεί.

Το πότε θα βγει από το κόκκινο της πανδημίας ο Δήμος Πατρέων, θα το κρίνουν οι υγειονομικές συνθήκες, οι λοιμωξιολόγοι και οι αποφάσεις της πολιτείας –ελπίζουμε σύντομα. Από το κόκκινο των δημαρχιακών επιλογών και τακτικών, όμως, μπορεί να βγει μόνο αν ο ίδιος ο Δήμαρχος το επιλέξει –κάτι για το οποίο δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι.

Αλλιώς θα κληθούν να τον βγάλουν οι Πατρινοί δια της ψήφου τους, μόνο που ως τότε –τώρα πλέον ξέρουμε: τον Οκτώβριο του 2023- υπάρχει πολύς ακόμα πολιτικός χρόνος. Και ως τότε η Πάτρα στις δημαρχιακές επιλογές θα έρχεται, δυστυχώς, δεύτερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις