Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Chanel, Valentino, Giambattista Valli: Ρεμβάζουμε ρούχα – έργα τέχνης της Paris Couture Week

Chanel, Valentino, Giambattista Valli: Ρ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Eπιλέξαμε αφοπλιστικές εικόνες για να ξεχαστούμε από τα «πεζά» της πανδημίας- άλλοι οίκοι προσγειώθηκαν, άλλοι όχι…

Οι μέρες της υψηλής ραπτικής στο Παρίσι αποτελούν μια άφθαρτη παράδοση που μας καλεί πρωτίστως να ονειρευτούμε καθώς παρουσιάζονται δημιουργίες απλησίαστες, πλην όμως έργα τέχνης του fashion design και της αριστοτεχνικής ραφής υπερπολυτελών υλικών. Οι εικόνες συνήθως μιλούν από μόνες τους! Για την άνοιξη- καλοκαίρι 2021 ονομαστά labels ειδικευμένα στην couture, έκαναν και πάλι το θαύμα τους. Διαλέξαμε φωτογραφίες από τον εμβληματικό γαλλικό οίκο Chanel που έστησε ένα σκηνικό ανάλαφρου boho γάμου στην εξοχή της Νότιας Γαλλίας, γεμίζοντας λουλούδια το Grand Palais.

 

CHANEL

Στον oίκο Valentino, o Pier Paolo Piccioli «κλειδωμένος» στο ατελιέ του στη Ρώμη, δεν θέλησε να σχεδιάσει τίποτα πομπώδες και ανεπίκαιρο. Απλοποίησε τις φιγούρες του και τις μάκρυνε εστιάζοντας σε κάπες, πλεκτά και γενικότερα nineties ρευστότητα. (To show παρουσιάστηκε στη Sala Grande του παλατιού Colonna της αιώνιας πόλης αλλά τυπικά περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Παρισιού). 

Ο Giambattista Valli αντίθετα δεν κάνει εκπτώσεις στο όραμα της couture. Eπιμένει πως το εκτόπισμα με τα φουντωτά τούλια, τα ολομέταξα μπαλούν, τις άνθινες περικοκλάδες και τον άκρατο ρομαντισμό αποτελεί αποστολή του καιθώς μόνο τέτοια στοιχεία υπηρετούν τη «τεατράλε» πλευρά της μόδας. Σύγχρονες μαρκησίες λοιπόν για μεγαλοπρεπές red carpet κόντρα στον covid. 

 

VALENTINO

 

GIAMBATTISTA VALLI

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View