Back to Top
#TAGS Νάσος Νασόπουλος Κορωνοϊός Αιγιάλεια 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Τεστ σε εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς στον 7ο όροφο του "Αγίου Ανδρέα" μετά τη συρροή κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Τεστ σε εργαζόμενους, ασθενεί...

Ανησυχία στο νοσοκομείο για την διασπορά του ιού

Μεγάλη είναι η ανησυχία τις τελετυαίες ημέρες στο Γενικό νοσοκομείο της Πάτρας ο Άγιος Ανδρέας μετά την συρροή κρουσμάτων στην A' παθολογική κλινική.

Ήδη έχουν νοσήσει τέσσερις νοσηλεύτριες και ένας γιατρός και σήμερα αναμένεται να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικο του 7ου ορόφου του νοσοκομείου, σε ασθενείς και συνοδούς για να ελεγχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

 Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιός «εισήχθη» στην Κλινική από συνοδό ασθενούς, η οποία είχε επιβεβαιωμένο κρούσμα στο οικογενειακό της περιβάλλον. Φέρεται να μην είχε ενημερώσει το νοσηλευτικό ίδρυμα για το γεγονός και εισερχόταν στην Α΄ Παθολογική Κλινική για να φροντίσει συγγενικό της πρόσωπο που νοσηλεύεται και έχρηζε βοήθειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου άμεσα σταμάτησαν οι εισαγωγές περιστατικών στην εν λόγω Κλινική για την προστασία των ασθενών και τα περιστατικά εισάγονταν στην Β΄ Παθολογική Κλινική, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει η εφημερία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Παράλληλα, αποφασίστηκε ο περιορισμός των ατόμων στον 3ο όροφο του κτιρίου και η παρουσία συνοδών αποκλειστά τις βαριές περιπτώσεις των ασθενών και σε όσους δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους.

Σήμερα στο νοσοκομείο θα καταφθάσουν πολλά rapid test για να γίνει πλήρης έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου, ενώ χθες το βράδυ κατά την αυτοψία στην Α΄ Παθολογική Κλινική υπεβλήθησαν σε τεστ και όλοι οι συνοδοί ασθενών που ήταν παρόντες.

Σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο νοσκομείο "Αγ. Ανδρέας" τονίζεται:

Σήμερα, 4 ημέρες μετά τα γνωστά συμβάντα στην παθολογική κλινική των 8 κρουσμάτων και τον θάνατο της συμπολίτισσας για την οποία εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους της, είχαμε τα σχετικά τεστ στις Συναδέλφισσες, τεστ όπου, αν και τα rapid test έδειξαν ήδη 4 νέα κρούσματα, ωστόσο βρισκόμαστε εν αναμονή των μοριακών αποτελεσμάτων, για μια κατάσταση όπου υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε όλους και βεβαίως έντονος προβληματισμός, για τον χειρισμό όλης αυτής της κατάστασης.

Δεδομένου ότι - Δεν ανεστάλη η εφημερία του Νοσοκομείου, ούτε η λειτουργία της κλινικής, η οποία χωρίς καμία απολύμανση συνεχίζει την λειτουργία της με γεμάτες όλες τις διαθέσιμες κλίνες της. - Χωρίς καμία προληπτική καραντίνα και σε κανέναν, πέραν των κρουσμάτων, το κενό των οποίων καλύπτουν από άλλα τμήματα, ακόμη και από την Β΄ Παθολογική η οποία διεκδικούσε και διεκδικεί την περαιτέρω ενίσχυση της με προσωπικό. Και παρ΄ όλα αυτά βλέπουμε - Από την μια να επισκέπτεται την πόλη μας ο Αν. Υπουργός Υγείας, ο οποίος δεν είχε καν την ευαισθησία να έλθει και να δει από κοντά την επικρατούσα κατάσταση στον χώρο μας, ο οποίος δυστυχώς ΗΛΘΟΝ-ΕΙΔΟΝ και ΑΠΗΛΘΟΝ. - και από την άλλη οι Διοικούντες, αντί να καθίσουν και να επιληφθούν των προβλημάτων, ο ένας αποφεύγει κρυπτόμενος την επαφή του με το Σωματείο και ο άλλος ψάχνει τους συντάκτες της γνωστής καταγγελίας των Νοσηλευτριών, λες και αυτό είναι το ζητούμενο, καταγγελία πάρα πολύ θετική, που έκαναν πάρα πολύ καλά οι Συναδέλφισσες που την εξέδωσαν, μια καταγγελία που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά, τις εν κρυπτώ πρακτικές που ασκούνται με αυθαιρεσία και τσαμπουκά και το ταμπού του φόβου που έντεχνα προωθούν στον χώρο μας οι Διοικούντες και όχι μόνον.

Εμείς λοιπόν δοθείσης της ευκαιρίας, επιμένουμε και λέμε, όλα αυτά θα πρέπει να πάρουν τέλος. Για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία μας, χωρίς άγχος και αγωνία θα πρέπει να έχουμε ΑΜΕΣΑ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και βεβαίως απολύμανση των χώρων όπου παρουσιάζονται τέτοια περιστατικά και τέτοιες καταστάσεις, τεστ και καραντίνα όπου υφίσταται το πρόβλημα, εφαρμογή όλων των μέτρων και κανόνων της ασφαλούς λειτουργίας μας. Καλούμε την Διοίκηση να αφήσει την αστυνομικού χαρακτήρα πρακτική της, να ξεφορτωθεί τον κομματικό της μανδύα και να λειτουργήσει συνεργαζόμενη με όλους, όπως πρέπει και αρμόζει σ΄ αυτόν τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, όπου κλήθηκαν να προσφέρουν υπηρεσίες Διοίκησης.

Μετά τα ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ αποδείχθηκε δυστυχώς πόσο μεγάλο δίκαιο είχαμε όταν λεγαμε να κλείσει η κλινική και να μεταφερθούν όλα τα περιστατικά στα ύποπτα covid, να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλους...... 5 νέα κρούσματα ΑΣΘΕΝΩΝ και επίσημη διαβεβαίωση των 5 Νοσηλευτριών μετά και τον μοριακό έλεγχο. ΑΝΙΚΑΝΗ ΠΛΕΟΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΕΣΤΕΙ την ΚΡΙΣΗ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις