Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

«Κράξιμο» στην Αννα Γουίντουρ για τη «λευκή» Καμάλα Χάρις με τα All Star sneakers

«Κράξιμο» στην Αννα Γουίντουρ για τη «λε...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η νέα αντιπρόεδρος των HΠΑ με τη φωτογράφισή της στη Vogue «ξένισε» τα media και τους χρήστες του διαδικτύου

Χλευαστικά και σαρκαστικά σχόλια κατά της αμερικάνικης Vogue προκάλεσε το εξώφυλλο της κοσμαγάπητης αντιπροέδρου της νέας κυβέρνησης Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις. Οι επικριτικές αντιδράσεις στα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο ξεκίνησαν όταν το ίδιο το περιοδικό έκανε μία ανάρτηση στο Twitter με δύο φωτογραφίες της Χάρις στο εξώφυλλό του. Στην πρώτη, η αντιπρόεδρος ποζάρει μπροστά σε μια γυαλιστερή ροζ μεταξωτή κουρτίνα, με μαύρο κοστούμι και τα διάσημα All Star -Converse Chuck Taylor sneakers της ενώ στη δεύτερη με γαλάζιο σύνολο Michael Kors. Kατά την άποψη  των χρηστών, φαντάζει πιο άσπρη από το κανονικό- γεγονός προσβλητικό για τις ινδικές ρίζες της- αλλά και όλη της η εικόνα δείχνει πρόχειρη και πολύ λιγότερο εκλεπτυσμένη και στυλιζαρισμένη από όσο συνηθίζει η ονομαστή βίβλος της μόδας.

 

Mεταξύ άλλων γράφτηκαν χαρακτηριστικά: «Το ξεπλυμένος χάος του εξωφύλλου»- «Η Καμάλα Χάρις είναι τόσο ανοιχτόχρωμη όπως όλες οι έγχρωμες γυναίκες αλλά η Vogue τα σκ@@@ με τον φωτισμό».

Στο στόχαστρο και η παντοδύναμη «σιδηρά κυρία» της Vogue, Αννα Γουίντουρ: «Τι χάος» έγραψε ο συντάκτης των New York Times Γουατζαχάτ Άλι. «Η Άννα Γουίντουρ δεν πρέπει πραγματικά να έχει φίλους και συναδέρφους, μαύρους. Θα τραβήξω δωρεάν φωτογραφίες της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις χρησιμοποιώντας το κινητό μου και είμαι 100% σίγουρός ότι θα είναι καλύτερες από το εξώφυλλο της Vogue».

Εκπρόσωπος της Vogue, ωστόσο, αρνήθηκε στην New York Post ότι έχει ασπρίσει το δέρμα της Καμάλα Χάρις για την φωτογράφιση αλλά η απάντηση δεν φαίνεται να έγινε δεκτή. Εστω κι αν «κυκλοφόρησε» πως όλη η επιμέλεια έγινε από το επιτελείο της ίδιας της Χάρις. «Η ίδια η φωτογραφία δεν είναι τόσο χάλια. Απλά απέχει πολύ από τα πρότυπα της Vogue. Δεν την σκέφτηκαν καθόλου. Όπως όταν τελειώνεις τις ασκήσεις για το σπίτι την ημέρα, λίγο πριν τον καθορισμένο χρόνο παράδοσης» τουίταρε η ακτιβίστρια LGBTQ Σάρλοτ Κλάιμερ.

Το περιοδικό, πάντως, δεν έχει επιβεβαιώσει ποια από τις δύο φωτογραφίες θα επιλέξει για το εξώφυλλό του για το Φεβρουάριο ή εάν θα χρησιμοποιήσει και τις δύο. (Υπογράφονται από τον Τάιλερ Μίτσελ, ο οποίος ήταν 23 ετών όταν έγινε διάσημος για τη φωτογράφιση της Μπιγιονσέ για τη Vogue το 2018, με την οποία έγινε έξαλλη η Μελάνια Τραμπ).

Η ίδια η Χάρις στη συνέντευξή της  πάντως τονίζει ότι είναι «περήφανη» για όλες τις πρωτιές που πέτυχε ως γυναίκα, υπογραμμίζοντας όμως ότι αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μην είναι η τελευταία... Επιβεβαιώνει επίσης πως η προτεραιότητα του νέου προέδρου είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε δεύτερο χρόνο η ίδια η Γουίντουρ δήλωσε πως το λιγότερο επίσημο πορτρέτο της εκλεγμένης αντιπροέδρου, αντανακλά πραγματικά την στιγμή που ζούμε. "Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κάποιος που θα βρει αυτό το εξώφυλλο κάτι άλλο παρά θετικό. Είναι η εικόνα μιας γυναίκας η οποία έχει τον έλεγχο της ζωής της και που θα μας φέρει όλα όσα χρειαζόμαστε".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View