Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο covid στέλνει τον … Ησαΐα στο Δημαρχείο- Δεν προλαβαίνουν να κάνουν γάμους στη Μαιζώνος

Ο covid στέλνει τον … Ησαΐα στο Δημαρχεί...

Πόσο αυξήθηκαν οι πολιτικοί γάμοι

Δεν προλαβαίνουν να κάνουν γάμους στο Δημαρχείο της Πάτρας, στην οδό Μαιζώνος. Ο πολιτικός γάμος, αυτή την περίοδο, φαίνεται πως είναι η μόνη λύση για τα ζευγάρια που επιθυμούν να παντρευτούν άμεσα καθώς οι συνθήκες που έχει φέρει η πανδημία του κορωνοιού δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν ένα θρησκευτικό γάμο, όπως τον ονειρεύονται, έχοντας στο πλευρό τους όλα τους τα αγαπημένα πρόσωπα.

Στην Πάτρα, ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου του 2020, κι ενώ η πόλη βρισκόταν σε lockdown για κάποιες μέρες, φάνηκε ότι όχι μόνο δεν θα ακυρώνονταν πολιτικοί γάμοι αλλά ότι πολλά ζευγάρια θα στρέφονταν στη λύση αυτή.

Όντως, η αύξηση των πολιτικών γάμων το 2020 στην Πάτρα, σε σχέση με το 2019, δείχνει πως αυτό το διάστημα τα ζευγάρια έχουν την τάση να επιλέγουν το Δημαρχείο προκειμένου να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Πολλά ζευγάρια στην Πάτρα μπαίνουν σε λίστα αναμονής για να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο

Πλέον η κατάσταση αναγκάζει κάποια ζευγάρια να μπαίνουν σε λίστα αναμονής για να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο ενώ πολλά από αυτά σχεδιάζουν να παντρευτούν και με θρησκευτικό γάμο όταν τελειώσει η πανδημία.

  • Η αύξηση των πολιτικών γάμων σε νούμερα

Να σημειώσουμε ότι το 2019 έγιναν 283 πολιτκοί γάμοι στο Δήμο της Πάτρας ενώ το 2020 έγιναν 337. Η αύξηση που οφείλεται στον κορωνοϊό και τις απαγορεύσεις για παρουσία συγγενών σε γάμους, Κάθε εβδομάδα γίνονται 8 με 10 γάμοι στο Δημαρχείο σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο αντιδήμαρχος του δήμου Πατρεών κ., Πλέσσας στην εφημερίδα «Νεολόγος».  Πλέον γίνονται γάμοι τρείς μέρες την εβδομάδα, πρωινά αλλά και απογεύματα. Επίσης το 2020 υπογράφηκαν 171 σύμφωνα συμβίωσης.

Να θυμίσουμε ότι εδώ και αρκετά χρόνια έχει καταργηθεί το τέλος που έπρεπε να πληρώσουν τα ζευγάρια προκειμένου να πραγματοποιήσουν πολιτικό γάμο. Πρόκειται για το ποσό των 70 ευρώ που πλέον δεν είναι στα έξοδα που έχει να υπολογίσει το ζευγάρι ότι πρέπει να κάνει προκειμένου να παντρευτεί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις