Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Tο υπέροχα αναπάντεχο φιλμάκι του θερινού Saint Laurent με την 74χρονη ντίβα Σάρλοτ Ράμπλινγκ

Tο υπέροχα αναπάντεχο φιλμάκι του θερινο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Εχει την υπογραφή του σοκαριστικού συνήθως σκηνοθέτη Γκασπάρ Νοέ και υμνεί τη μόδα των sixties και το θέατρο– δείτε το!

Ο διάσημος γαλλο-αργεντινός κινηματογραφιστής Γκασπάρ Νοέ, ο άθεος, αιρετικός σκηνοθέτης που έχει σοκάρει τη διεθνή σινεφίλ κοινότητα με ταινίας τύπου Irreversible και Climax, υπογράφει το διαφημιστικό φιλμάκι για τη νέα collection του γαλλικού οίκου Saint Laurent με guset star την 74χρονη Σάρλοτ Ράμπλινγκ. H βραβευμένη βρετανίδα και διαχρονικό style icon, έχει προσελκύσει κι άλλα luxury labels το τελευταίο διάστημα χάρη στην ιδιαίτερη προσωπικότητα και φινέτσα της. Πολυβραβευμένη και με πέντε δεκαετίες καριέρας, έχει μείνει αξέχαστη στους «Καταραμένους» του Βισκόντι και στον «Θυρωρό της νύχτας» της Καβάνι, ενώ υπήρξε κορυφαία μούσα του Φρανοουά Οζόν.

Αυτή τη φορά μετά από επιλογή του art director στο Saint Laurent,  Anthony Vaccarello  σμίγει με τα νεαρά μοντέλα σε μια επτάλεπτη ταινία μικρού μήκους. Τα πρώτα δευτερόλεπτα, ο πασίγνωστος ρυθμός του τραγουδιού της Donna Summer «I Feel Love» δημιουργεί μια αίσθηση του αγνώστου και της αγωνίας, όμως η συνέχεια είναι εντελώς ανατρεπτική. Μια κοπέλα -το μοντέλο Aylah Mae Peterson- τρέχει φοβισμένη ουρλιάζοντας στο απειλητικό δάσος μέσα στη νύχτα προσπαθώντας να ξεφύγει από κάτι που την τρομάζει, καταφεύγοντας σε μια επιβλητική έπαυλη. Εκεί, σε ένα λουσμένο από κόκκινους φωτισμούς δωμάτιο- καμαρίνι, βλέπουμε μια αινιγματική γυναίκα με ένα φλοράλ φόρεμα με φτερά στο λαιμό και τα μανίκια -πολύ χαρακτηριστικό του Saint Laurent της δεκαετίας του ΄60.(Η Ράμπλινγκ είναι άλλωστε αξεπέραστο icon των swinging sixties). Δείχνει στοχαστική αλλά μετά αποφασιστική μπροστά στον καθρέφτη της.

Σε άλλα αρχοντικά και περίτεχνα δωμάτια, γυναίκες περπατούν, παίζουν σκάκι και κάθονται νωχελικά στους καναπέδες.

Είναι τα μοντέλα Mica Arganaraz, Sora Choi, Kim Schell και Anok Yai  που φορούν τα κομμάτια από τη νέα συλλογή για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021: Μίνι μαύρα φορέματα, μοτοσυκλετικές βερμούδες, παντελόνια με φτερά στο μανίκι, εμπριμέ μεταξωτές μπλούζες, μακριές διάφανες τουνίκ και ολόσωμες φόρμες. Ξαφνικά, χτυπάει ένα κουδούνι και όλες τους μεταφέρονται σε ένα μπαρόκ θεατρικό μέγαρο. Το αναπάντεχο φινάλε είναι ένας σουρεάλ ύμνος στο θέατρο που «χάθηκε» τις μέρες της πανδημίας!  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View