Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πράξεις αγάπης προς την "Φλόγα" Πάτρας

Πράξεις αγάπης προς την "Φλόγα" Πάτρας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

«Το Μαγικό Ταξίδι της Σοφίας» έκανε πράγματι ένα μαγικό ταξίδι προσφοράς και αλληλεγγύης στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο στα παιδιά της «ΦΛΟΓΑΣ».

Πρόκειται για παραμύθι που έγραψε η ψυχολόγος της αστυνομίας Ιωάννα Τσάκωνα και μέρος των εσόδων του από τις πωλήσεις των τελευταίων ημερών τα διέθεσε υπέρ του Τμήματος Πάτρας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Ήταν μία ευαίσθητη πρωτοβουλία του ΔΣ της Τοπικής Διοίκησης Αχαΐας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με επικεφαλής τον πρόεδρό της Τάσο Νικολάου και τη γενική γραμματέα Ιωάννα Πέττα και φυσικά της συγγραφέως.

Το πρωί της Τετάρτης πέρασαν το κατώφλι της «ΦΛΟΓΑΣ» η συγγραφέας συνοδευόμενη από τον κ. Νικολάου και την κ. Πέττα. Εκεί τους υποδέχτηκαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Τασία Παπαϊωάννου και Αγγελική Ζαφείρη και η εθελόντρια και υπεύθυνη εκδηλώσεων της «ΦΛΟΓΑΣ», Μαρίνα Ριζογιάννη.

Οι τρεις επισκέπτες πρόσθεσαν στον κουμπαρά της «ΦΛΟΓΑΣ» το ποσό των 1.200 ευρώ ως καρπό της πρωτοβουλίας τους.

Η διοίκηση της Ένωσης δήλωσε παρούσα και αρωγός στο πολύπλευρο έργο της «ΦΛΟΓΑΣ». Μάλιστα υπήρξε εκατέρωθεν δέσμευση όταν ξεπεραστεί η κρίση της πανδημία σαν διοργανωθεί κοινή εκδήλωση παρουσίασης του παραμυθιού.

«Το Μαγικό Ταξίδι της Σοφίας» είναι ένα όμορφο παραμύθι που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε καθημερινές καταστάσεις της ζωής, υπερθεματίζοντας την αξία της κάθε προσπάθειας.

Η διοίκηση του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» ευχαριστεί και δημοσίως τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών όπως και την κ. Τσάκωνα για την πρωτοβουλία τους που είχε ένα ιδιαίτερα σημαντικό οικονομικό αποτέλεσμα. Κατατάσσει την Ένωση και τα μέλη της στους φίλους και συνοδοιπόρους σε αυτό το δύσκολο ταξίδι της ζωής με φάρο το φωτεινό χαμόγελο των παιδιών.

 

55ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Λίγο νωρίτερα το κουδούνι του Συλλόγου χτύπησαν τρεις μαθήτριες του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και η δασκάλα τους Ελένη Κουνέλη. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να προσφέρουν τον κουμπαρά του σχολείου τους για την ενίσχυση του Συλλόγου.

Είναι ένα από τα σχολεία που συμμετέχουν κάθε χρόνο στη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά που συνδιοργανώνουν τα σχολεία με τη «ΦΛΟΓΑ» στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Μπορεί φέτος οι συνθήκες να μην το επέτρεψαν αλλά η διάθεση προσφοράς μαθητών και εκπαιδευτικών ξεπέρασε τα εμπόδια.

Οι μαθήτριες Νεκταρία (Γ΄ τάξεως), Βασιλεία (Γ΄ τάξεως) και Δημητρούλα (προνήπιο) πρόσφεραν τον κουμπαρά ο οποίος περιείχε το ποσό των 560 ευρώ. Ποσό το οποίο συγκέντρωσαν με τη συνεισφορά όλων των παιδιών του σχολείου παρά το γεγονός ότι την περίοδο αυτή ήταν κλειστό. Η πράξη τους συγκίνησε ιδιαίτερα τα μέλη του Συλλόγου και έδειξε ότι η θέληση και η διάθεση της προσφοράς δεν σκοντάφτει σε κανένα εμπόδιο.

Κι αυτό το έχουν αποδείξει και το αποδεικνύουν τακτικά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Αχαΐας που είναι από τους πιο πιστούς φίλους της «ΦΛΟΓΑΣ».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις