Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η κίνηση στην αγορά και το κέντρο της Πάτρας, παραμονή Χριστουγέννων κι εν μέσω κορωνοϊού- ΦΩΤΟ

Η κίνηση στην αγορά και το κέντρο της Πά...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα ωράρια των καταστημάτων

Για μία βόλτα στο κέντρο βγήκαν αρκετοί πατρινοί το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων. Ειδικά για τους λιλιπούτειους πατρινούς πόλος έλξης είναι η στολισμένη πλατεία  Γεωργίου. Μικροί και μεγάλοι πήγαν να επισκεφθούν την φάτνη και να μπουν στον κλίμα των Χριστουγέννων που φέτος είναι πολύ διαφορετικά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιπλέον κάποιοι θέλησαν να κάνουν τα τελευταία ψώνια τους. Θυμίζουμε ότι σήμερα με ειδικό εορταστικό ωράριο λειτουργούν καταστήματα click away και σούπερ μάρκετ (όπως αντίστοιχα και τα υπόλοιπα καταστήματα τροφίμων) κατά την εορταστική περίοδο, λόγω των ειδικών συνθηκών στην αγορά και των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Πτώση εως 90% στα εμπορικά καταστήματα σε σχέση με πέρυσι - Η εικόνα των τελευταίων ημερών
«Από το μηδέν που είμασταν φτάσαμε στο 10-15%. Ωστόσο σε σχέση με πέρσι υπάρχει μία πτώση από 80-90% κατά την εορταστική περίοδο. Έγινε προσπάθεια και από τον κόσμο αλλά και από τα εμπορικά καταστήματα να λειτουργήσει το click away. Επιστρατεύτηκαν e- shops ,social media ενώ πολλοί κατέφυγαν στο τηλέφωνο. Έγιναν πολλές «αλχημείες» προκειμένου να βρούμε τρόπους να εξυπηρετήσουμε, πολλές ορές και συνεννόηση με αποστολή φωτογραφιών» αναφέρει ο κ. Ζαφειρόπουλος.

 

Συγκεκριμένα από τις 8  π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. θα είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ κατά την εορταστική περίοδο με εξαίρεση την παραμονή Πρωτοχρονιάς, οπότε θα κλείσουν στις 8 μ.μ.  Για τα καταστήματα που είναι ανοιχτά με τη μέθοδο τoυ click away το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας είναι  7 π.μ. - 9 μ.μ. Ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ όπως και τα καταστήματα λιανικής μέσω click away την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 για τα ψώνια πριν την Πρωτοχρονιά, από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, με το ίδιο ωράριο (11 π.μ. – 8 μ.μ) θα μπορούν να είναι ανοικτά προαιρετικά τα καταστήματα λιανικής σε όλη τη χώρα, εκτός από την ΠΕ Κοζάνης και τους Δήμους της  Δυτικής Αττικής στους οποίους έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί στις περιοχές). 

Για τα σούπερ μάρκετ το o ωράριο λειτουργίας είναι ενδεικτικό, καθώς κάθε αλυσίδα μπορεί να επιλέξει τις  ακριβείς ώρες λειτουργίας μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι για να μεταβεί ο πελάτης σε κατάστημα click away θα πρέπει να στείλει SMS στο 13033 με την επιλογή 2.  «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα» ή με το έντυπο – βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, συν της απόδειξη προαγοράς του προμηθευτή. O κωδικός μετάβασης στο σούπερ μάρκετ είναι επίσης το 2 με sms στο 13033, αλλά χωρίς τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που ισχύουν για το click away.  

Κίνηση υπήρχε το πρωί της Πέμπτης και στην οδό Κορίνθου, λόγω και της λαϊκής που λειτουργεί στην οδό Κιλκίς.

Οι πατρινοί αγοράζουν Χριστουγεννιάτικα γλυκά

Αυξημένη είναι η κίνηση από χθες στα ζαχαροπλαστεία της Πάτρας.

«Αν και οι πελάτες δεν παίρνουν μεγάλες ποσότητες, επιλέγουν τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά και παράλληλα στηρίζουν την τοπική οικονομία» αναφέρει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Αχαΐας Ταξιάρχης Κάππας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις