Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η "Wonder Woman 1984" καταφθάνει στο Αμερικάνικο box office τα Χριστούγεννα

Η "Wonder Woman 1984" καταφθάν...

Πρεμιέρα κάνουν & οι νέες ταινίες με τον Τομ Χανκς και την Κάρει Μάλιγκαν - Το περασμένο 3ήμερο την πρωτιά κατέκτησε η Μίλα Γιόβοβιτς με την περιπέτεια "Monster Hunter"

Μπορεί στη χώρα μας οι κινηματογραφικές αίθουσες να είναι κλειστές εδώ και σχεδόν δύο μήνες προς μεγάλη απογοήτευση των χιλιάδων σινεφίλ, ωστόσο στο εξωτερικό με τα χίλια ζόρια γίνεται προσπάθεια σε κάποιες χώρες να προβληθούν ταινίες στο φυσικό τους χώρο, τις αίθουσες με χαμηλότερα των προσδοκιών αποτελέσματα. Στο Αμερικάνικο box office, σε όσες αίθουσες είναι ανοιχτές, το περασμένο τριήμερο 18-20 Δεκεμβρίου 2020, την πρωτιά κατέκτησε η περιπέτεια «Monster Hunter» που έχει βασιστεί σε δημοφιλές βιντεογκέιμ και έχει για πρωταγωνιστές την Milla Jovovich και τον Ron Perlman.

Όπως διαβάσαμε στο boxofficemojo, η συγκεκριμένη ταινία σε σκηνοθεσία  του Paul W.S. Anderson, ο οποίος συνεργάστηκε και πάλι με την Γιόβοβιτς του «Resident evil», μπόρεσε να εκθρονίσει από την 1η θέση των ταμείων το παιδικό φιλμ «The Croods: A New Age», σίκουελ της πρώτης ανιμέισον ταινίας που ήταν 2ο, με 2 εκατομμύρια εισπράξεις στη Βόρειο Αμερική. Το παιδικό φιλμ όπου δανείζουν τις φωνές τους οι Nicolas Cage, Emma Stone και Ryan Reynolds, έχει μέχρι στιγμής ξεπεράσει τα 27 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ και συνολικά παγκοσμίως πλησιάζει τα 85 εκατ. δολάρια, ένα νούμερο, ικανοποιητικό έως και καλό δεδομένης της κατάστασης με τον covid-19.   

Στην 3η θέση του Αμερικάνικου box office, πλασαρίστηκε το ατμοσφαιρικό θρίλερ της Lionsgate, «Fatale», με στυλ από «Fatal Attraction – Ολέθρια σχέση», με πρωταγωνιστές την τιμημένη με Όσκαρ Hilary Swank και τον Michael Ealy που άγγιξε το 1 εκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις στην πρεμιέρα του. Αν και οι κριτικοί δεν του επιφύλαξαν καλή υποδοχή, αντίθετα το κοινό χάρισε στο φιλμ ποσοστό 87% στο rotten tomatoes.

Στην 4η θέση ήρθε μία επανάληψη, η ταινία της New Line, του 2003 «Elf» με τον απολαυστικό Will Ferrell που τότε πριν 17 χρόνια είχε σαρώσει με 220.4 εκατ. δολάρια παγκοσμίως. Εκτός από το «Εlf» κι άλλη παλιότερη Χριστουγεννιάτικη ταινία έκανε come back στις Αμερικάνικες αίθουσες και αυτή ήταν η πολύ αγαπημένη ταινία του στούντιο της Warner Bros, του 2004 «The Polar Express» με την capture image μορφή του Τομ Χανκς που ήρθε 6η με εισπράξεις τριημέρου 231,000 δολάρια ενώ και το live-action Χριστουγεννιάτικο φιλμ «How the Grinch Stole Christmas», διασκευή του Dr. Seuss σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ με τον Τζιμ Κάρει έκανε επάνοδο στις αίθουσες τις φετινές, ιδιαίτερες γιορτές και κατέλαβε την 9η θέση με 130,000 δολάρια.

Μεταξύ των ταινιών του Αμερικάνικου box office του περασμένου 3ημέρου, είδαμε και την ταινία της Focus Features «Half Brothers», ένα φιλμ με χαρακτήρα road-trip και κωμικά στοιχεία με τους Luis Gerardo Mendez και Connor Del Rio ως αποξενωμένους στενούς συγγενείς που έτυχε να γεννηθούν στις δύο διαφορετικές πλευρές των Αμερικάνικων συνόρων, ο ένας στις ΗΠΑ και ο άλλος στο Μεξικό. Η ταινία συγκέντρωσε 260,000 δολάρια από 1,143 αίθουσες στη Βόρειο Αμερική.

Πάντως το μεγάλο θέμα συζήτησης αυτές τις μέρες στους κύκλους των σινεφίλ και των ειδικών αλλά και των μεγάλων μέσων ενημέρωσης είναι η έξοδος της υπερπαραγωγής της Warner μετά από αναβολή λόγω covid-19, “Wonder Woman 1984”, συνέχεια της 1ης επιτυχημένης ταινίας, με την Αμερικανοισραηλινή σούπερ σταρ Gal Gadot και πάλι στον ρόλο της ατρόμητης ηρωίδας κόμικ της DC, σε σκηνοθεσία της Patty Jenkins. Το φιλμ όπου παίζει και ο Κρις Πάιν έκανε ήδη έξοδο σε 32 αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και τα Χριστούγεννα ξεπροβάλλει σε όσες αίθουσες είναι ανοιχτές στις ΗΠΑ ωστόσο παράλληλα θα κάνει πρεμιέρα και στην πλατφόρμα HBO Max στην υπηρεσία streaming με εισιτήριο φυσικά. Η υπερηρωική ταινία ξεκίνησε λοιπόν με εισπράξεις 38.5 εκατ. δολαρίων ανά τον κόσμο εκ των οποίων τα περίπου 18,8 προέρχονται από την πρεμιέρα της ταινίας στην μεγάλη αγορά της Κίνας όπου το 1ο Wonder Woman είχε ξεκινήσει το 2017 με 38 εκατ. δολάρια τότε.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το Αμερικάνικο κοινό θα σπεύσει ίσως κάπως πιο μαζικά παρά τις αντίξοες συνθήκες για να δει τα νέα κατορθώματα της «Wonder Woman 1984». Το φιλμ είχε προγραμματιστεί και στην Ελλάδα από την Tanweer για τις γιορτές αλλά λόγω του ότι έκλεισαν οι αίθουσες και τα θέατρα, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν.

Τέλος να αναφέρουμε πως οι Αμερικάνοι το γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τριήμερο 25 με 27 Δεκεμβρίου 2020 θα έχουν την δυνατότητα να δουν στις αίθουσες εκτός από την «Wonder Woman 1984» και 2 νέες ταινίες που ήδη ακούγεται πως θα πάρουν και κάποιες υποψηφιότητες στα Όσκαρ. Ο λόγος για το γουέστερν «News of the World» σε σκηνοθεσία του 65χρονου Βρετανού Πολ Γκρίνγκρας με τον Τομ Χανκς και το κοινωνικό φιλμ “Promising Young Woman” σε σκηνοθεσία Emerald Fennell με την 35χρονη Carey Mulligan, στο ρόλο μίας σπουδάστριας ιατρικής που αποζητά να εκδικηθεί για την κακοποίηση που υπέστη από συμφοιτητή της. Η ταινία με την Μάλιγκαν είχε παιχθεί στο Φεστιβάλ του Σάντανς και ενδεχομένως να χαρίσει μία υποψηφιότητα για την συμπαθή ηθοποιό, 10 χρόνια μετά το θρίαμβο του «Αn Education».  Το ίδιο πιθανολογείται και για τον Tom Hanks, ο οποίος στον πρώτο του ρόλο σε γουέστερν, υποδύεται έναν διοικητή του αμερικάνικου στρατού στα τέλη του Εμφυλίου, τον Jefferson Kyle Kidd, ο οποίος θα αναλάβει να συνοδεύσει ένα 10χρονο κορίτσι, πίσω στην οικογένεια του, περνώντας από πολλά μέρη όπως το νότιο Τέξας και έχοντας να αντιμετωπίσει πολλούς κινδύνους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture