Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ένα "μπουκέτο" καινούριες Χριστουγεννιάτικες ταινίες - Ποιες και πού μπορείτε να τις δείτε

Ένα "μπουκέτο" καινούριες Χρισ...

Το κοινό μπορεί να τις απολαύσει σε πλατφόρμες

Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά με κλειστές τις κινηματογραφικές αίθουσες, ωστόσο νέες γιορτινές ταινίες υπάρχουν όπως το «Dolly Parton’s Christmas on the square» που ήδη προβάλλεται στην δημοφιλή πλατφόρμα του Netflix από τις 22 Νοεμβρίου 2020 αλλά και το «The Christmas Chronicles 2», συνέχεια του 1ου φιλμ του 2018 που επίσης από τα τέλη Νοεμβρίου είναι μεταξύ των χριστουγεννιάτικων σινε-επιλογών του Netflix, με τον Κερτ Ράσελ απόλυτα ταιριαστό ως γενειοφόρο Άη Βασίλη και με το κάστινγκ έκπληξη της συζύγου του, ηθοποιού Γκόλντι Χον – Goldie Hawn ως Mrs Santa Claus.

Σε σκηνοθεσία του Κρις Κολόμπους (Μόνος στο σπίτι) ο Κερτ Ράσελ – Άγιος Βασίλης καλείται ν’ αντιμετωπίσει  τον Belsnickel (στο ρόλο ο 18χρονος Νεοζηλανδός ηθοποιός Julian Dennison) που έχει σκοπό να κλέψει το άστρο των Χριστουγέννων από το Βόρειο Πόλο και να κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν το πνεύμα και το νόημα των Χριστουγέννων.

Στην ταινία με την δημοφιλή και βετεράνο σταρ της κάντρι μουσικής και ηθοποιό Ντόλι Πάρτον (πάντα λαμπερή στα 74 της χρόνια σήμερα) όπου ενσαρκώνει έναν άγγελο που τραγουδά, την κακιά της ιστορίας υποδύεται η Christine Baranski που ως άλλη σύγχρονη Σκρουτζ επιστρέφει στην πόλη της όχι με καλές προθέσεις αλλά ως πλούσια και αδίστακτη μπίζνεςγούμαν να εκδιώξει τους κατοίκους από τα σπίτια τους με προθεσμία/deadline έως την παραμονή των Χριστουγέννων.

Αμιγώς Χριστουγεννιάτικο και πολύχρωμο είναι και το σκηνικό του φιλμ «Jingle Jangle: a Christmas journey» σε σκηνοθεσία David E. Talbert με τον τιμημένο με Όσκαρ μαύρο ηθοποιό Forest Whitaker ως παιχνιδοποιό ονόματι Jeronicus Jangle και την πρωτοεμφανιζόμενη Madalen Mills στο ρόλο της εγγονής του, Journey. Πρόκειται για μία γλυκιά, γιορτινή ταινία με στοιχεία μιούζικαλ που απευθύνεται τόσο στο παιδικό κοινό όσο και στους μεγαλύτερους.

Το καστ της ταινίας περιλαμβάνει και τους Keegan – Michael Key, Anika Noni έως τον σταρ της λάτιν ποπ Ρίκι Μάρτιν με τη μουσική να την έχει γράψει ο John Legend. To αποτέλεσμα είναι ένα ευχάριστο, ψυχαγωγικό θέαμα – spectacle  που φιλοδοξεί να αποτελέσει μία κλασική Χριστουγεννιάτικη ταινία στο μέλλον.

Υπάρχει τέλος και μία νέα ταινία που εκτυλίσσεται τις γιορτές των Χριστουγέννων, πιο τολμηρή θεματικά που δεν κρύβει τις επιρροές της από ταινίες όπως «Άγρυπνος στο Σιάτλ», «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι» και «Η Μέρα της μαρμότας» που δεν ήταν αυτούσια γιορτινές. Ο λόγος για το «Happiest Season» σε σκηνοθεσία της ηθοποιού Clea Du Vall με τις Κρίστεν Στιούαρτ και Mackenzie Davies.

Η Στιούαρτ είναι η Abby που μαζί με τη φίλη της, με την οποία είναι και ζευγάρι, Χάρπερ (Μακένζι Ντέιβις) αποφασίζουν να επισκεφθούν τα Χριστούγεννα το οικογενειακό σπίτι της Χάρπερ. Η μόνη σημαντική διαφορά είναι ότι η πιο συνεσταλμένη Χάρπερ δεν έχει αποκαλύψει στους συντηρητικούς γονείς της (Mary Steenburgen και Victor Garber) ότι η ίδια είναι γκέι με αποτέλεσμα η καταπιεσμένη σεξουαλική της προτίμηση ν’ απειλεί να τα καταστρέψει όλα.

«Έχω περάσει Χριστούγεννα με φίλες που οι γονείς τους δεν ήξεραν και απλά παρουσιαζόμουν ως η “κολλητή”», παραδέχτηκε η 43χρονη σκηνοθέτις Clea Du Vall στο περιοδικό Entertainment Weekly ενώ προσθέτει πως το μήνυμα του «Happiest Season» είναι πως πρέπει να είμαστε αληθινοί και πως από τη στιγμή που θα κάνεις coming out νικώντας το φόβο και την πιθανή κοινωνική απόρριψη, ένα κομμάτι της ζωής σου θ’ αλλάξει για πάντα.

Στην ταινία παίζουν ακόμα ο Dan Levy του «Schitt’s Creek», η Aubrey Plaza του «Parks and Recreation» και η Άλισον Μπρι στο ρόλο της Sloane που είναι η αδελφή της Χάρπερ. Λέγεται ότι μοναδική είναι η χημεία της 30χρονης Στιούαρτ, σταρ του «Twilight» και του «Charlie’s angels» που πέρυσι υποδύθηκε σε ταινία την Τζιν Σίμπεργκ, με την Μακένζι Ντέιβις ενώ το σενάριο συνυπογράφουν η Clea Du Vall με τη Mary Holland του «Veep».

Στα γιορτινά φιλμ των ημερών ν’ αναφέρουμε και το «Noelle» με την Άννα Κέντρικ στο ρόλο της Noelle Kringle, κόρης του Άη Βασίλη, ο οποίος πρόσφατα, σύμφωνα με το στόρι, πέθανε αφήνοντας «έρημο» το πόστο του στο βόρειο Πόλο. Ο αδελφός της Νικ (Bill Hader) δηλώνει απρόθυμος ν’ αναλάβει το ρόλο προτιμώντας τη γιόγκα, έτσι η Noelle θα κληθεί ν’ αναλάβει δράση και να σώσει την κατάσταση. Η ταινία από τα τέλη Νοεμβρίου 2020 είναι στην πλατφόρμα του Disney+.

Βέβαια για τους λάτρεις των ταινιών των Χριστουγέννων μπορείτε να αναζητήσετε και να δείτε παλιότερα αγαπημένα φιλμ όπως το «Scrooged» του 1988 με τον απίθανο Μπιλ Μάρει, το «National Lampoon’s Christmas Vacation» του 1989 με τον Τσέβι Τσέις, το ψηφιακό ανιμέισον του 2011, «Arthur Christmas», το «How the Grinch stole Christmas» του Ρον Χάουαρντ το 2000 με τον Τζιμ Κάρει και ένα Όσκαρ καλύτερου μέικ-απ, το «Elf» του 2003 με τον Γουίλ Φερέλ και τον Τζέιμς Κάαν ως πατέρα του, φυσικά το «Home Alone – Μόνος στο σπίτι» του 1990 με τον Μακόλει Κάλκιν, το «Nightmare before Christmas» του 1993 σε σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον και το υπέροχο «Θαύμα της 34ης λεωφόρου» του 1994 με τον Σερ Ρίτσαρντ Ατένμπορω και την μικρούλα Mara Wilson.

Τέλος στις αγαπημένες ταινίες των ημερών είναι και το «It’s a Wonderful life – Mία Υπέροχη Ζωή» του μακρινού 1946 σε σκηνοθεσία Φρανκ Κάπρα με τον James Stewart και την Ντόνα Ριντ και το «Πολικό εξπρές» του 2004 σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ζεμέκις με την capture image μορφή του Τομ Χανκς. Όπως διαβάσαμε στο τεύχος Δεκεμβρίου 2020 του Βρετανικού περιοδικού Total Film, το «It’s a Wonderful life» είναι μία κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία που λατρεύουν θεατές διαφορετικών γενεών ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είχε γυριστεί καλοκαίρι εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture