Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φαρμάκης σε Κατσιφάρα: "Η Περιφερειακή Αρχή εργάζεται, διεκδικεί και πετυχαίνει"

Φαρμάκης σε Κατσιφάρα: "Η Περιφερει...

Η Περιφερειακή Αρχή για το νέο πρόγραμμα στήριξης μικρών επιχειρήσεων και η απάντηση στον Απ. Κατσιφάρα

Ανακοίνωση για το νέο πρόγραμμα στήριξης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό εξέδωσε η Περιφερειακή Αρχή απαντώντας ταυτόχρονα στην παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα.

"Η Περιφερειακή Αρχή εργάζεται, διεκδικεί και πετυχαίνει", αναφέρει. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την Περιφερειακή Αρχή, ανακοινώνονται τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή της μεγάλης υγειονομικής κρίσης, η περιφερειακή αρχή έχοντας διαγνώσει τον βαρύτατο οικονομικό αντίκτυπο, κινήθηκε προς την κατεύθυνση ενεργοποίησης κάθε διαθέσιμου πόρου και «εργαλείου» για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Σε αυτή την λογική και μέσα σε ένα πρωτόγνωρο και ασφυκτικό περιβάλλον, ενεργοποίησε κονδύλια που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, θέτοντας σε ολοκληρωτική σχεδόν υλοποίηση τους αντίστοιχους πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Έτσι, τον περασμένο Μάιο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε το πρόγραμμα στήριξης των πληττόμενων λόγω COVID επιχειρήσεων, μέρος του οποίου υπήρξε και το πρόγραμμα επιχορηγήσεων, ύψους 30 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται και στην τελική φάση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των αιτήσεων.

Γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, διεκδικήσαμε και καταφέραμε, το Νοέμβριο του 2020 (υπ’ αρθ 120424/12-11-2020 επιστολή του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρη προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας), να εξασφαλίσουμε επιπλέον πόρους 20 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν σε ένα νέο Πρόγραμμα στήριξης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, με στόχο και πάλι να ενισχυθεί η «ραχοκοκαλιά» της τοπικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα που η περιφερειακή Αρχή εργάζεται, διεκδικεί και πετυχαίνει, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που σπεύδουν να παραβιάσουν ανοικτές θύρες και που παραμένουν εγκλωβισμένες στην μικροπολιτική, ασκώντας ανέξοδη κριτική χωρίς λόγο ουσίας.

Απέναντι σε αυτή την τακτική, δεν μπορεί να υπάρξει λογική απάντηση.

Η μόνη πραγματική απάντηση είναι το μεράκι και η καθημερινή προσπάθεια των στελεχών και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας και τις απαιτήσεις των καιρών. Και η στοχοπροσήλωση της Περιφερειακής Αρχής σε μία και μόνη κατεύθυνση: Να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, χρήσιμη για τον πολίτη!

 

 

Νωρίτερα σήμερα η παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:  "Η παράταξη μας θα ήθελε να συγχαρεί, πραγματικά, τον Περιφερειάρχη και το επιτελείο του γιατί με το που πήραν την επιστολή μας για την εισαγωγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο θέματος που αφορά στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων με 20 εκ €, βρήκαν, ακαριαία, τα χρήματα. Τόσο ακαριαία, που δεν πρόλαβαν καν να βγάλουν δελτίο Τύπου. Η είδηση ταξίδεψε από μόνη της.

Πλέον και ο τελευταίος πολίτης στη Δυτική Ελλάδα μπορεί να καταλάβει ποιος παλεύει, πραγματικά, για τα συμφέροντα της μικρομεσαίας επιχείρησης και πόσο λάθος ήταν το προηγούμενο πρόγραμμα ενίσχυσης που, για την ιστορία, ακόμα δεν έχει ανακοινώσει δικαιούχους".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις