Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Απέκτησαν "σφυγμό" τα βιβλιοπωλεία στην Πάτρα- Το μπέρδεμα με το click away

Απέκτησαν "σφυγμό" τα βιβλιοπω...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μιλήσαμε με πέντε βιβλιοπωλεία

Αισιοδοξία, ελπίδα και θετικά δείγματα φαίνεται πως έχουν δώσει στα βιβλιοπωλεία οι πρώτες ώρες επανεκκίνησης τους. Από χθες είναι ανοιχτά και έτοιμα να υποδεχθούν βιβλιόφιλους που θέλουν να κάνουν τις αγορές τους. Φυσικά υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται.

Στην Πάτρα, υπάρχει μία κίνηση που δείχνει ότι μάλλον οι επόμενες μέρες θα είναι καλές για το βιβλίο. Άλλωστε ο Δεκέμβριος, κυρίως λόγο των γιορτών, είναι  μία περίοδος όπου στα βιβλιοπωλεία υπάρχει αυξημένη κίνηση.Σήμερα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά ενώ αρκετοί μπερδεύονται σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει να ψωνίσουν. Να σημειώσουμε ότι τα βιβλία δεν πωλούνται με τη μέθοδο του click away και οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να μπουν στα βιβλιοπωλεία τα οποία επιτρέπουν την είσοδο στον αριθμό ατόμων που αντιστοιχούν στα τετραγωνικά τους.

Αισιοδοξία, ελπίδα και θετικά δείγματα φαίνεται πως έχουν δώσει στα βιβλιοπωλεία οι πρώτες ώρες επανεκκίνησης τους

«Συνεχώς αλλάζουν τα πράγματα που ισχύουν για τα βιβλιοπωλεία. Σήμερα μπορούμε να πουλάμε μόνο βιβλία, μέσα στο κατάστημα. Φυσικά δεχόμαστε και παραγγελίες τηλεφωνικά, τις ετοιμάζουμε και στη συνέχεια ο πελάτης έρχεται να την παραλάβει. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κίνηση, ειδικά στα παιδικά βιβλία. Ωστόσο υπάρχουν αρκετές πρακτικές δυσκολίες, πολλές φορές και ένταση καθώς ο κόσμος έχει συνηθίσει να εξυπηρετείται άμεσα» μας λένε από το «Βιβλιοπωλείο Παπαχρήστου- Η γωνιά του βιβλίου».

«Ο κόσμος είχε ανάγκη να μπει στα βιβλιοπωλεία, να μιλήσει με τον βιβλιοπώλη, να ενημερωθεί για νέα βιβλία. Υπάρχει αυτές τις πρώτες ώρες μία κίνηση η οποία ίσως δεν αποτυπώνεται τόσο σε πωλήσεις. Άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν αρκετές παραγγελίες. Το βιβλίο όμως είναι πάντα μία καλή πρόταση για δώρο, μάλιστα ο κόσμος μπορεί να μπει στα βιβλιοπωλεία, να διαλέξει τι θέλει και φαίνεται ότι θα το κάνει μέχρι τις γιορτές» μαθαίνουμε από το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι».

«Οι πρώτες ώρες της επανεκκίνησης δείχνουν ότι υπάρχει μία κίνηση με τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα παιδικά βιβλία να βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις και τις επιλογές, ίσως και ενόψει της εορταστικής περιόδου που έρχεται και που είναι διαφορετική από κάθε άλλη που έχουμε ζήσει. Φυσικά η λογοτεχνία και οι νέες κυκλοφορίες κεντρίζουν το ενδιαφέρον τον αναγνωστών και τις αναζητούν» αναφέρουν από το βιβλιοπωλείο Discover.

«Η επανεκκίνηση έχει ξεκινήσει καλά. Βέβαια ο κόσμος μπερδεύεται με το click away και στέκεται στην πόρτα για να ζητήσει αυτό που θέλει. Ωστόσο να πούμε ότι η είσοδος στα βιβλιοπωλεία επιτρέπεται, ανάλογα με τα τετραγωνικά. Ανάλογα με τις προτιμήσεις που έχει ο κάθε αναγνώστης κάνει και τις επιλογές του Η λογοτεχνία, πεζογραφία- ποίηση είναι ψηλά στις προτιμήσεις όπως και τα ιστορικά βιβλία» μας λένε από το «Πολύεδρο».

«Υπάρχει μία κίνηση στα βιβλιοπωλεία με το άνοιγμα τους, ωστόσο δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα η κατάσταση σε σχέση με το τι ακριβώς ζητούν οι αναγνώστες. Ωστόσο υπάρχει μία κίνηση που είναι σταθερή και δείχνει ότι όλα θα πάνε καλά τις επόμενες μέρες. Είμαστε εν αναμονή και νέων κυκλοφοριών που δεν έχουν φτάσει ακόμα» τονίζουν από τo το βιβλιοπωλέιο «Πρωτοπορία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture