Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαμαρτυρία για αθέμιτο ανταγωνισμό από την Ένωση Διπλωματούχων Αισθητικών Πελ/σου Αιτ/νιας & Ιονίων Νήσων

Διαμαρτυρία για αθέμιτο ανταγωνισμό από ...

«Εκτελούνται αισθητικές πράξεις από κλινικές, ιατρεία και πολυδύναμα κέντρα»

Για αθέμιτο ανταγωνισμό διαμαρτύρεται η  Ένωση Διπλωματούχων Αισθητικών Πελ/σου Αιτ/νιας & Ιονίων Νήσων. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Μία επαγγελματική ιδιότητα που έχει δοκιμαστεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Το εύρος των αισθητικών πράξεων είναι μεγάλο, από τις απλές οι οποίες πραγματοποιούνται από τεχνίτριες ονυχοπλαστικής, ποδολογίας, μακιγιάζ, μέχρι τις πιο εξειδικευμένες που πραγματοποιούνται από πτυχιούχο αισθητικό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε εργαστήρια αισθητικής.

Ο πτυχιούχος αισθητικός είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πρώην ΤΕΙ και ανήκει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Έχει αφιερώσει 4 χρόνια ώστε να μάθει ανατομία, δερματολογία, φυσιολογία, κινησιολογία ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί με ασφάλεια αισθητικές πράξεις όπως καθαρισμό προσώπου, peelings, μεσοθεραπεία, laser αποτρίχωση, αποτρίχωση με κερί, ηλεκτρική αποτρίχωση, μασάζ, μακιγιάζ. Στα εργαστήρια αισθητικής μπορούν να εργάζονται οι «βοηθοί αισθητικού» - απόφοιτοι των ΙΕΚ – οι οποίοι βοηθούν στις αισθητικές πράξεις με την καθοδήγηση των πτυχιούχων αισθητικών.

Μετά την απόφαση για παύση λειτουργίας του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων στις 7 Νοεμβρίου ο αθέμιτος ανταγωνισμός έναντι των νόμιμων και αδειοδοτημένων εργαστηρίων αισθητικής εντάθηκε. Όλο αυτό το διάστημα εκτελούνται αισθητικές πράξεις από κλινικές, ιατρεία και πολυδύναμα κέντρα, επίσης εκτελούνται κατ’ οίκον υπηρεσίες αλλά και σε «οικιακά» εργαστήρια τα οποία αποτελούν υγειονομικές «βόμβες».

Θεωρούμε άδικη και άνιση την εξαίρεση μας από το δεύτερο στάδιο επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων όπως ανακοινώθηκε στις 11/12/20 τόσο για εμάς τους επαγγελματίες όσο και για τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται. Μην ξεχνάμε πως πολλοί άνθρωποι μας επισκέπτονται για εξειδικευμένες θεραπείες που απαιτούν επανάληψη συνεδριών για την ολοκλήρωση τους. Είναι εξίσου σημαντικός ο ρόλος των εργαστηρίων αισθητικής στη διασφάλιση της ψυχικής υγείας και στη διατήρηση της καλής ψυχολογικής κατάστασης.
Ζητάμε την επανεξέταση από τους αρμόδιους υπουργούς την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων μας, ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο μη βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μας αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Τα εργαστήρια αισθητικής δεν είναι εστίες μετάδοσης αφού τηρούν όλα τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφάλειας.


Ένωση Διπλωματούχων Αισθητικών Πελ/σου Αιτ/νιας & Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις