Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Φρου- φρου και κολάν: H Chanel στο παραμυθένιο Chateau της Αικατερίνης των Μεδίκων

Φρου- φρου και κολάν: H Chanel στο παραμ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το πολυταξιδεμένο show Metiers d’ Art ήταν εμπνευσμένο από την Αναγέννηση, τα μοντέλα πόζαραν πάνω στον ποταμό Λίγηρα

Βιντεοσκοπημένο ήταν το πολυαναμενόμενο show Metiers d’ Art του οίκου Chanel, που έφερε στο προσκήνιο ένα μεγαλοπρεπές κάστρο εκτός Παρισιού, το ονομαστό Château de Chenonceau- ή αλλιώς Château des Dames,- το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μετά τις Βερσαλίες. Κορυφαίο αξιοθέατο της κεντροδυτικής Γαλλίας που «διασχίζει» και «καθρεφτίζεται» στον ποταμό Λίγηρα, διαθέτει αριστουργηματικές ταπετσαρίες και παλιούς, ιστορικούς πίνακες καθώς και θεαματικούς κήπους, πάρκο και αμπελώνα. Ο πύργος συνδέεται με την Αικατερίνη των Μεδίκων, τη βασίλισσα της Γαλλίας κα χήρα του Βασιλιά Ερρίκου Β, που ήταν μια πραγματική αναγεννησιακή φυσιογνωμία με προτίμηση στον πολυτελή σχεδιασμό. Mάλιστα, η Coco είχε εκφράσει το θαυμασμό της για εκείνη. Επιπλέον, το έμβλημα των δύο αλληλοσυνδεόμενων C στο κάστρο- κάτι που μοιράζεται με τον γαλλικό οίκο Chanel– βρίσκεται σε διαζώματα και κολόνες ολόγυρα.

 

H Αναγέννηση και η γαλλίδα βασίλισσα ενέπνευσαν λοιπόν όλη τη συλλογή Métiers D’Art 2021 της creative Director της Virginie Viard. Μια pre-collection που παραδοσιακά ταξιδεύει εκτός του παριζιάνικου Grand Palais. Ποια στοιχεία όμως στα outfits έκαναν εντύπωση; Εννοείται τα τουίντ και το άσπρο- μαύρο είναι πάντα εδώ.

Είδαμε λοιπόν μίνι φούστες, κάπες, πολλά εσωτερικά κολάν, καπελαδούρες, τσαντάκια- μινιατούρες, φρου- φρου αναγεννησιακά «τελειώματα», καρό «σκακιέρα» και γκλίτερ σε αξεσουάρ και υφάσματα. Το ντεφιλέ άνοιξε η ιταλίδα μούσα του label, Βιτόρια Τσερέτι.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View