Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Αχαΐα–Εστίαση: Δεν θέλουν ν΄ανοίξουν τα Χριστούγεννα- Πόσοι δουλεύουν με delivery και take away

Αχαΐα–Εστίαση: Δεν θέλουν ν΄ανοίξουν τα ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρος Στεργίου

Αποφασισμένοι να μην ανοίξουν τα μαγαζιά τους πριν τα Χριστούγεννα, αν αυτό σημαίνει ότι μετά θα πρέπει να κλείσουν ξανά  αμέσως μετά, ακολουθώντας ένα lockdown τύπου «ακορντεόν» είναι καταστηματάρχες της εστίασης τόσο στην Αχαΐα, τόσο και πανελλαδικά.

‘Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Σπύρος Στεργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας: «Είμαστε αποφασισμένοι να πιούμε αυτό το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους, Προτιμούμε να ανοίξουμε τον Ιανουάριο, με την ελπίδα ότι τα κρούσματα θα έχουν μειωθεί και με τον εμβολιασμό να έχει ξεκινήσει παρά να ανοίξουμε για 15 μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Ένα μαγαζί χρειάζεται προετοιμασία και δουλειά και πριν ανοίξει αλλά και αφού κλείσει. Επιπλέον αν μέσα σε αυτό το διάστημα εντοπιστεί κρούσμα σε κάποιο μαγαζί και κλείσει η οικονομική ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη. Είναι κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο». 

Πτώση 20% σε σχέση με το πρώτο lockdown σε delivery και take away

Όπως σημειώνει ο κ. Στεργίου, στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή από τα 2.000 μαγαζιά εστίασης παρέμειναν ανοιχτά περίπου τα 350 προκειμένου να δουλέψουν με delivery και take away. 

«Στο δεύτερο lockdown υπάρχει πτώση στο τζίρο της τάξης του 20%, σε σχέση με το πρώτο. Φαίνεται ότι ο κόσμος φοβάται ίσως περισσότερο και προτιμά να ψωνίζει και να μαγειρεύει μόνος» λέει ο κ. Στεργίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις