Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Πιστέψτε το, το βραδινό φόρεμά μου είναι φτιαγμένο από… σκουπίδια

Πιστέψτε το, το βραδινό φόρεμά μου είναι...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Από 1/12 τα h&m κυκλοφορούν μια απίθανη και πολυσυζητημένη σειρά βιώσιμης μόδας

Eνα λαμπρό παράδειγμα βιώσιμης μόδας είναι η πολυαμενόμενη διεθνώς συλλογή Conscious Exclusive AW20, η οποία θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στο hm.com από την 1η Δεκεμβρίου. Μιλάμε για ρούχα και αξεσουάρ φτιαγμένα κυριολεκτικά από σκουπίδια, έτσι ώστε πέρα από ενημερωμένες καταναλώτριες να καμαρώνουμε για τις οικολογικές μας ευαισθησίες.

Τα πασίγνωστα πολυκαταστήματα λανσάρουν μπροκάρ υφάσματα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα ή πολτό ξύλου,  δερμάτινες μπότες από φλούδες σταφυλιών, σκουλαρίκια από ανακυκλωμένα μέταλλα, παντελόνι από υπολείμματα τροφίμων. Μέσα από τα απορρίμματα δημιουργήθηκαν αειφόρα υλικά για κάθε κομμάτι της collection. Θαυμάστε εντυπωσιακές βραδινές τουαλέτες σε μαύρο και πράσινο ζακάρ από ταφτά, ογκώδεις μπλούζες και tailored κοστούμια. Όλα τόσο όμορφα, ρομαντικά, φίνα και με couture αναφορές, ώστε φαντάζει απίστευτη προέλευση τους.

 «Η ομορφιά της συλλογής μας δείχνει ότι τα απορρίμματα μπορούν να είναι το μέλλον της αειφόρου μόδας», λέει η Ann-Sofie Johansson, υπεύθυνη σχεδιασμού της H&M. «Θέλουμε έναν πλανήτη με αισιόδοξο μέλλον, παρά έναν που θα συνεχίσει να βαδίζει στο επικίνδυνο μονοπάτι που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή», λέει η Ella Soccorsi, σχεδιάστρια της H&M για τις συλλογές Conscious Exclusive.

H συλλογή Conscious Exclusive χρησιμοποιεί νέα υλικά από αειφόρες πηγές όπως το βιώσιμο υλικό Agraloop™ Hemp Biofibre™ που κέρδισε το Global Change Award, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό για την ανάπτυξη της αειφόρου μόδας παγκοσμίως, και μετατρέπει απορρίμματα συγκομιδής τροφίμων σε μια νέα φυσική ίνα. Το Naia™ Renew είναι ένα νέο υλικό για την H&M που λανσάρεται κι αυτό παγκοσμίως με τη συλλογή: ένα ύφασμα κυτταρίνης από 60% πολτόξύλου και 40% ανακυκλωμένα πλαστικά απόβλητα, δηλαδή μεταξύ άλλων στα οποία περιέχονται μετακαταναλωτικές ίνες χαλιού και άλλα μεταβιομηχανικά πλαστικά υλικά συσκευασιών. Η συλλογή χρησιμοποιεί ακόμη ανακυκλωμένο πολυεστέρα, ο οποίος μετατρέπει ρούχα που θα είχαν υπό άλλες συνθήκες πεταχτεί σε νέο ύφασμα, καθώς και το Texloop™ RCOT™, ένα είδος ανακυκλωμένου βαμβακιού που προέρχεται από την επεξεργασία μεταβιομηχανικών αποβλήτων βαμβακιού. Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View