Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Αλήθεια, πώς πάει το delivery... βιβλίων στην Πάτρα; Μιλήσαμε με τέσσερα βιβλιοπωλεία

Αλήθεια, πώς πάει το delivery... βιβλίων...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι παραγγέλνουν οι πατρινοί την περίοδο της καραντίνας

Το βιβλίο είναι από τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου, και ειδικά σε μία περίοδο απομόνωσης όπως είναι αυτή της καραντίνας και του lockdown, μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο συνοδοιπόρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι, ειδικά στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, σχηματίστηκαν ουρές από βιβλιοφάγους και μη, που ήθελαν να αγοράσουν βιβλία πριν η πανδημία του κορωνοϊού τους κλείσει- ξανά- στα σπίτια τους.

Ωστόσο όσοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν τα βιβλία που ήθελαν, φροντίζουν να τα παραγγείλουν κι έτσι αυτά να φτάσουν ως την πόρτα του σπιτιού τους.  Το delivery βιβλίων είναι μία λύση που ακολουθούν και βιβλιοπωλεία στην Πάτρα, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, όσο διάστημα παραμένουν κλειστά λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για να παρεμποδιστεί η περεταίρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν στο thebest.gr,  υπεύθυνοι τεσσάρων πατρινών βιβλιοπωλείων οι παραγγελιές και οι διανομές κατ οίκον έχουν μειωθεί σε σχέση με την περίοδο του πρώτου lockdown. Ωστόσο, πατρινοί μέσω e-mail, τηλεφώνου, ιστοσελίδων και social media επικοινωνούν με τους βιβλιοπώλες και φροντίζουν να προμηθευτούν είτε νέες κυκλοφορίες στη λογοτεχνία είτε τα απολύτως απαραίτητα για μικρούς μαθητές (Τα Δημοτικά σχολεία, προς το παρόν τουλάχιστον, παραμένουν ανοιχτά).

Να σημειώσουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για την παράδοση των βιβλίων. 

«Υπάρχουν κάποιοι που παραγγέλνουν τα απολύτως απαραίτητα, από τη στιγμή που το κατάστημα παραμένει κλειστό. Εκτός από λογοτεχνικά βιβλία, πρόκειται για πράγματα που χρειάζονται οι μαθητές, ξενόγλωσσα βιβλία ή και βοηθήματα. Έτσι λοιπόν εξυπηρετούμε με διανομές κατ΄οίκον, μετά από παραγγελίες που γίνονται είτε τηλεφωνικά είτε με e-mail» αναφέρει η κα Ασπασία Παπαχρίστου από το βιβλιοπωλείο Γωνιά του βιβλίου

«Δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση στις παραγγελίες βιβλίων, ωστόσο αυτές γίνονται μέσω τηλεφώνου (τις πρωινές ώρες), social media. Ουσιαστικά είναι κάτι που τώρα ξεκινάμε και σκοπός μας είναι να επικεντρωθούμε σε προφορές και σε βιβλία των εκδόσεων μας. Μάλιστα βιβλία των εκδόσεων μας μπορούμε να στείλουμε ταχυδρομικώς και σε άλλες πόλεις » αναφέρει ο εκδότης Ανδρέας Τσιλήρας που διατηρεί το βιβλιοπωλείο Το δόντι.

«Είναι γεγονός ότι οι παραγγελίες βιβλίων είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με αυτές που διαχειριστήκαμε την περίοδο του πρώτου lockdown, την περίοδο της καραντίνας που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο. Αυτή τη φορά οι αναγνώστες ήταν προετοιμασμένοι και γνωρίζοντας αυτό που θα ερχόταν, φρόντισαν εγκαίρως να προμηθευτούν τα βιβλία που ήθελαν. Παρό αυτά, δεχόμαστε παραγγελίες, μέσω τηλεφώνου, e email, facebook αλλά και μέσω e-shop» αναφέρει ο κ. Γιώργος Κλαουδάτος, από το βιβλιοπωλείο Discover.

 

«Υπάρχει μία σταθερή κίνηση, όχι όμως όση είδαμε το διάστημα του πρώτου lockdown. Η αλήθεια είναι ότι όσοι αγαπούν τα βιβλία, έχουν αρκετά στις βιβλιοθήκες τους, που δεν έχουν διαβάσει ακόμα. Ωστόσο κάποιοι αναζητούν νέας βιβλία- κυκλοφορίες και τα παραγγέλλουν κυρίως είτε μέσω τηλεφώνου, είτε inbox, στη σελίδα μας στο facebook» αναφέρει η κα Όλγα Νικολοπούλου Νικολοπούλου, από το βιβλιοπωλείο Πολύεδρο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture