Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Γιατί όλοι βλέπουν The Queen’s Gabbit; Η Ανια Τέιλορ Τζόι έκανε το σκάκι μόδα

Γιατί όλοι βλέπουν The Queen’s Gabbit; Η...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Σκακιστική ιδιοφυία, φεμινισμός, sixties style και μια rising star διέπουν τη σειρά που έχει αγαπηθεί τόσο στο Netflix

H New York Post την χαρακτήρισε «Breakout Star του 2020» και τα απανωτά εξώφυλλα και οι φωτογραφίσεις της σε διάσημα περιοδικά την έχουν χρίσει γνήσια fashion diva. Η 24χρονη Ανια Τέιλορ Τζόι, με το αξιομνημόνευτο «πορσελάνινο» πρόσωπο με τα πελώρια μάτια και το κυματιστό στοματάκι, έχει γίνει όμως και η αγαπημένη του ελληνικού κοινού του Netflix, καθώς το πραγματικά καλογυρισμένο σήριαλ The Queens Gabbit «σκίζει» σε τηλεθέαση. Ενσαρκώνοντας ένα ορφανό κορίτσι εθισμένο στα ηρεμιστικά, που τελικά εξελίσσεται σε σκακιστική ιδιοφυία στα χρόνια των sixties, η Ανια είναι από τα πλέον πολυσυζητημένα καλλιτεχνικά πρόσωπα των ημερών.

 

H αφίσα του Netflix

H αφίσα του Netflix

Magazines

Magazines

Μet Gala 2018

Μet Gala 2018

Γεννημένη στο Μαιάμι αλλά μεγαλωμένη σε Λονδίνο και Μπουένος Αιρες, δοκίμασε αρχικά τις δυνάμεις της στο μόντελινγκ, όταν την εντόπισαν έξω από το Harrods. Την τελευταία εξαετία έπαιξε σε διάφορα φιλμ τρόμου και φαντασίας κατακτώντας το νεανικό κοινό και σημαντικές διακρίσεις ανερχόμενης ηθοποιού, αλλά η περσινή συμμετοχή της στην μυθιστορηματική ταινία εποχής «Eμμα» ήταν που ανέβασε το status της στο Χόλιγουντ.

Χάρη στη φετινή επιτυχία The Queen’s Gabbit όπου εμφανίζεται πολύ διαφορετική, με κόκκινα «καρέ» μαλλιά, έχει όμως πλέον κατακτήσει τους τηλεθεατές κάθε ηλικίας και τους κριτικούς διεθνώς. Το περιοδικό Entertainment Weekly ύμνησε τη «σκοτεινή, σαγηνευτική της ερμηνεία» ενώ το Variety ανέφερε πως σε «μαγνητίζει».

Η πολυσυζητημένη σειρά με τις ιστορικές και φεμινιστικές προεκτάσεις, έχει τον τίτλο του ομώνυμου βιβλίου που κυκλοφόρησε το 1983 ο Γουόλτερ Τρέιβις. Τα γυρίσματα έγιναν κυρίως στο Βερολίνο. Η Ανια ενσαρκώνει τη Μπεθ Χάρμον, η οποία μεγαλώνει στο ορφανοτροφείο μετά το θάνατο της μητέρας της. Εκεί, στο υπόγειο του επιστάτη, ανακαλύπτει το ταλέντο της στο σκάκι, το οποίο καλλιεργεί σε μεγάλα τουρνουά, κυρίως από τη στιγμή που υιοθετείται σε εφηβική ηλικία. Φθάνοντας στην παγκόσμια ελίτ του παιχνιδιού, με τη βοήθεια της εύθραυστης ψυχολογικά θετής μητέρας της, ανατρέπει παράλληλα με τόλμη τις κοινωνικές προκαταλήψεις και απελευθερώνεται στον έρωτα. Στο φινάλε κατορθώνει να αντιμετωπίσει τον απλησίαστο Ρώσο πρωταθλητή του σκακιού Βασίλι Μπόργκοβ στην παγωμένη Μόσχα.

Ειδικά το ενδυματολογικό μέρος της παραγωγής πάντως είναι εξαιρετικό. Ο costume designer Gabriele Binder, έχει επηρεαστεί από σχέδια των μύθων της μόδας Pierre Cardin και Andres Courreges και το style των παλιών ηθοποιών Jean Seberg και Edie Sedgwick. Το μακιγιάζ με το έντονο eyeliner και τα βαμπ χτενίσματα συμπληρώνουν τα υπέροχα looks.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View