Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Καμάλα Χάρις: Γιατί διάλεξε το συγκεκριμένο κοστούμι για τους πανηγυρισμούς της νίκης

Καμάλα Χάρις: Γιατί διάλεξε το συγκεκριμ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Λευκό, από τη φινετσάτη, διαχρονική designer της αμερικάνικης σκηνής της μόδας, Carolina Herrera

Δεν ήταν τυχαία, αλλά συμβολική η επιλογή του συγκεκριμένου κοστουμιού από την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις τη βραδιά της μεγάλης της νίκης, για τον πρώτο της λόγο εν μέσω καταιγιστικών χειροκροτημάτων. H 56χρονη καλιφορνέζα νομικός και πολιτικός με τις ινδικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας της, αλλά και με τζαιμαικανές καταβολές λόγω του πατέρα της, αναδεικνύεται ήδη ως η μεγάλη star των αμερικάνικων εκλογών εκπροσωπώντας την αναμόρφωση του συστήματος της δικαιοσύνης. Δυναμική γερουσιαστής και εισαγγελέας, έχει αγωνιστεί για θέματα, όπως ο γάμος των ομοφυλοφίλων και η θανατική ποινή, η φορολογία, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  

«Τι κουράγιο ήθελε για τον Μπάιντεν να διαλέξει μία γυναίκα για αντιπρόεδρο της χώρας. Μπορεί να είμαι η πρώτη, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία. Γιατί κάθε μικρό κορίτσι βλέπει ότι η χώρα αυτή, είναι χώρα ευκαιριών, ανεξάρτητα την καταγωγή σου» είπε στην ιστορική της ομιλία ως αντιπρόεδρος συγκινώντας ειδικά τις γυναίκες και τους πιο προοδευτικούς δημοκρατικούς ψηφοφόρους.

Η αμφίεσή της έλεγε κι άλλα: Το λευκό χρώμα υπαινισσόταν τις μάχες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στη διάρκεια των χρόνων. Συγκεκριμένα υπογράμμιζε την ισότητα για τις γυναίκες στην πολιτική και τη διακυβέρνηση. Η σχεδιάστρια του συνόλου ήταν η υπέρκομψη βετεράνος της αμερικάνικης μόδας Carolina Herrera. Γεννημένη στη Βενεζουέλα, ίδρυσε τον ομώνυμο οίκο το 1980 και έγινε διάσημη όντας μετανάστρια. Αλλωστε και η καινούρια «πρώτη κυρία» ντύθηκε το ίδιο βράδυ με αυτό το σκεπτικό επιλέγοντας Oscar de la Renta.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View