Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση για τον Πατρινό ποιητή Αντώνη Σκιαθά

Σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση για τον Πατ...

Μεγάλη αναγνώριση για το έργο του

Tο έργο του Πατρινού ποιητή Αντώνη Σκιαθά βρίσκεται σε ευρωπαϊκή πορεία αναγνώρισης καθώς τόσο η συμμετοχή του σε διεθνή φεστιβάλ όσο και η μετάφραση των ποιημάτων του σε διάφορες γλώσσες είναι συνεχόμενη πλέον.

Μετά από την πρόσφατη μετάφραση ποιημάτων του στο αρχαιότερο περιοδικό της Ρουμανίας "FAMILIA" που κυκλοφορεί εδώ και 156 χρόνια από τον ποιητή Vasile Igna, την μετάφραση ποιήματων του στη μεγάλη Αραβική εφημερίδα "Al-Araby Al-Jadeed" από τον Roni Bou Saba και τη συμμετοχή του στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ στους Άγιους Σαράντα στην Αλβανία που διοργανώνει η εκεί Ένωση Ποιητών και ο Δήμος μεταφράστηκαν ποιήματα του από τον Βαγγέλη Ζαφειράτη στην αντίστοιχη ανθολογία που κυκλοφόρησε πρόσφατα έρχεται η επιλογή του από την EUNIC να εκπροσωπήσει την Ελλάδα μαζί με τον συγγραφέα Μάκη Τσίτα στο Λονδίνο.

Η EUNIC είναι αναγνωρισμένος θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καθορίζει την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής πολιτικής για τον πολιτισμό εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο European Writers του 2020 όπως αναφέρει η ανακοίνωση της θέλει να γνωρίσει στο αναγνωστικό κοινό μερικούς από τους σύγχρονους Ευρωπαίους Ποιητές και συγγραφείς που με το έργο τους "περιγράφουν " την ποικιλομορφία της ταυτότητας της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας.

Ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς αναφέρει ότι:

"Η ποίηση είναι ο τρόπος που εκφράζομαι είναι ο τρόπος που βιώνω την καθημερινότητα. Έχοντας ως εργαλείο έκφρασης μια από τις σημαντικότερες γλώσσες του κόσμου την Ελληνική δημιουργώ κείμενα που αφορούν και την μνήμη του σύγχρονου κόσμου.

Όταν αυτά τα κείμενα επικοινωνούν με τους αναγνώστες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μου δίνει τη χαρά της δημιουργίας.

Όταν τώρα αυτό γίνεται με αναγνώστες σε άλλες χώρες μου δίνει διπλή και τριπλή χαρά.

Η επιλογή μου από τον Ευρωπαϊκό φορέα EUNIC στον θεσμό "Writers 2020" είναι απ'εκείνα που αξιολογούν το έργο μου διεθνώς και το επιβραβεύουν.
Ευχαριστώ και απεδώ αυτούς και αυτές που πιστεύουν στο έργο μου και το διακρίνουν.
Μεγάλη χαρά μου δίνει κσι το γεγονός ότι η πολη που κατοικώ η Πάτρα και η πατρίδα μου η Ελλάδα εκπροσωπούνται σε αυτόν τον θεσμό με το έργο μου".

Η αναφορά της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο περιγράφει ότι ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς θα, συνομιλήσει με την Julia Fiedorczuk από την Πολωνία, την Ana Luísa Amaral απο την Πορτογαλία, την Mária Ferenčuhová από την Σλοβακία και τον Charlotte Van den Broeck από το Βέλγιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture