Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη "σκιά" του lockdown θα τιμηθεί ο Άγιος Νεκτάριος στην ομώνυμη ενορία της Πάτρας

Στη "σκιά" του lockdown θα τιμ...

Η ζωή του Αγίου Νεκταρίου έγινε και κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη

Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού τιμά η εκκλησία μας τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 και ο φετινός εορτασμός θα «σκιαστεί» από το νέο lockdown που αποφασίστηκε και επιτάσσει να γίνονται οι Θείες ακολουθίες χωρίς παρουσία κόσμου.

Στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών είχε εκδοθεί πρόγραμμα του εορτασμού το οποίο περιλαμβάνει τον εσπερινό στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής και ιερά αγρυπνία στις 22.00 όπου θα ιερουργήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Μεσσαλάς.

Την Δευτέρα 9/11 θα τελεστεί η Θεία λειτουργία και στις 6 το απόγευμα μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο.

Ο Άγιος Νεκτάριος ο θαυματουργός, επίσκοπος Πενταπόλεως της Αιγύπτου συγκαταλέγεται στους νεότερους αγίους της Ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας μας. Ένα χαριτόβρυτο σκεύος εκλογής του Θεού, στο πρόσωπο του οποίου, διασώθηκε το κατ’ εικόνα, όπως ψάλλει η Εκκλησία μας, και δοξάστηκε ο Θεός. Μια σύγχρονη πατερική μορφή, εφάμιλλη των μεγάλων Πατέρων της αρχαίας Εκκλησίας. Μια τέτοια καθαρή εικόνα του Θεού και αγιασμένος άνθρωπος. Ο άγιος Νεκτάριος υπήρξε ο αγαπημένος του Θεού και ο μισητός του διαβόλου, όπως αναφέρει το blog, http://i-n-ag-nektariou-patron.blogspot.com.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις