Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Επίσκοπος Χρύσανθος στο thebest.gr: «Το νέο lockdown Θα είναι μία μεγάλη δοκιμασία για τους πιστούς»

Ο Επίσκοπος Χρύσανθος στο thebest.gr: «Τ...

Επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χρύσανθος που διατελεί και Βοηθός του Μητροπολίτη Πατρών εκτιμά πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς θα γίνονται οι Θείες λειτουργίες και ιερές ακολουθίες από το Σάββατο 7/11/2020 και έως τις 30/11 που θα ισχύσει το δεύτερο καθολικό lockdown στη χώρα. Η όλη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται έχει προξενήσει όπως είναι φυσικό αναστάτωση, λύπη και θλίψη και στον χώρο της εκκλησίας. Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο που στο ερώτημα μας από ποια συναισθήματα διακατέχεται αυτή τη στιγμή μας είπε πολύ απλά, «από θλίψη και πόνο».

«Θα είναι μία μεγάλη δοκιμασία για τους πιστούς καθώς θα στερηθούν των Θείων λειτουργιών και των ιερών μυστηρίων, της λειτουργικής και μυστηριακής ζωής της εκκλησίας και αναμφίβολα αυτό προξενεί πόνο και θλίψη. Καλώ τους πιστούς να ασκηθούμε στην υπομονή και την προσευχή και να ακολουθήσουμε τα μέσα που μας διαθέτει η εκκλησία και ο Θεός, τη νηστεία, τη μετάνοια και την προσευχή ώστε να καταφέρουμε να βγούμε από την πανδημία και να αισθανθούμε και πάλι τη λύτρωση», ανέφερε στο thebest.gr ο κ. Χρύσανθος, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει και την ιδιαιτερότητα της περιόδου του μηνός Νοεμβρίου για την Πάτρα μιας και στο τέλος του μήνα, στις 30/11 τιμάται η μνήμη του Πολιούχου μας, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Συνήθως όπως επισήμανε ο κ. Χρύσανθος ο μήνας αυτός ήταν γεμάτος από εκδηλώσεις στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων με κορύφωση τον διήμερο πάνδημο εορτασμό με τις Θείες ακολουθίες και τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα κάτι που φέτος δεν πρόκειται να γίνει μιας και από τις 7/11 και έως το τέλος του μήνα η χώρα τίθεται σε lockdown.

Τέλος το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει και με τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Το σίγουρο είναι κι όπως όλα δείχνουν πως τα «φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά», είπε τέλος ο κ. Χρύσανθος στο thebest.gr.

Kείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις