Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Οι τυχεροί του Netflix μπορούν να δουν τη νέα βερσιόν της "Ρεβέκκα" με Λίλι Τζέιμς & Άρμι Χάμερ

Οι τυχεροί του Netflix μπορούν να δουν τ...

Την αινιγματική οικονόμο κυρία Ντάνβερς υποδύεται η σπουδαία Κριστίν Σκοτ Τόμας

Αίσθηση έκανε το άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 με το νέο του lockdown για τις επόμενες 3 εβδομάδες έως 30/11 να έχει μόλις γνωστοποιηθεί, ότι θ΄αργήσουμε να δούμε νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες καθώς κλείνουν στο πλαίσιο του καθολικού, οριζόντιου lockdown – καραντίνας σε όλη τη χώρα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Στο άρθρο υπήρχε φωτογραφία και αναφορά σε μία ταινία που ήδη φιγουράρει σε πολλά ρεπορτάζ εφημερίδων και περιοδικών που προβάλλεται εδώ και λίγες μέρες, από τις 21 Οκτωβρίου 2020 στην δημοφιλή πλατφόρμα του Netflix και δεν είναι άλλη από την «Ρεβέκκα», το ριμέικ του κλασικού φιλμ του 1940 που είχε σκηνοθετήσει ο μέγας Άλφρεντ Χίτσκοκ με τον Λόρενς Ολίβιε και την Τζόαν Φοντέιν (είχε τότε κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας).

Τη νέα ταινία σε σκηνοθεσία του Εγγλέζου Ben Wheatley έχουν τη χαρά και το προνόμιο να δουν όσοι έχουν Netflix ενώ άγνωστο παραμένει πότε και αν θα καταφέρουμε να την δούμε και σε κάποιες επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες.

Σύμφωνα με το στόρι που βασίζεται στο μυθιστόρημα υψηλής λογοτεχνίας της Δάφνης Ντι Μωριέ που πρωτοεκδόθηκε το 1938, μία αθώα και ανυποψίαστη κοπέλα ερωτεύεται έναν σαγηνευτικό αριστοκράτη χήρο, τον Μαξίμ Ντεβίντερ στην ειδυλλιακή γαλλική Ριβιέρα και εγκαθίστανται μαζί στην παραθαλάσσια έπαυλή του στο Μόντερλέι της Αγγλίας. Ο έρωτάς τους όμως «στοιχειώνεται» από το «άγγιγμα» της πρώτης συζύγου στο απειλητικό σπίτι ενώ περίεργος είναι ο ρόλος της οικονόμου του σπιτιού, της κυρίας Ντάνβερς που είχε μεγαλώσει από παιδί την εκλιπούσα Ρεβέκκα.

Το καστ της ταινίας είναι ασυναγώνιστο με την Λίλι Τζέιμς στο ρόλο της κυρίας de Winter, τον 34χρονο γόη Άρμι Χάμερ να υιοθετεί αγγλική προφορά και να ενσαρκώνει τον Μαξίμ Ντεβίντερ και την Αγγλογαλλίδα ηθοποιό Κριστίν Σκοτ Τόμας, διάσημη από ταινίες όπως «Ο Άγγλος ασθενής» και «Ο Γητευτής των αλόγων» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, στο ρόλο της αινιγματικής κυρίας Ντάνβερς, η οποία έχει χάσει τον άνδρα της στον πόλεμο και ενδεχομένως να ζηλεύει την παρουσία της νέας κυρίας Ντεβίντερ που καταφθάνει μαζί με τον Μαξίμ στην μεγαλοπρεπή έπαυλη.

Η νέα απόπειρα μεταφοράς του ρομαντικού αυτού στόρι με στοιχεία μυστηρίου και θρίλερ, πήρε γενικά συμπαθητικές κριτικές ενώ εντυπωσιακά είναι και τα κομψά κοστούμια των ηθοποιών. Στο φιλμ παίζουν ακόμα οι Keeley Hawes, Ann Dowd και ο Sam Riley. Βέβαια πολλοί έσπευσαν να κάνουν τη σύγκριση με το πρώτο φιλμ που είχε σκηνοθετήσει ο Χίτσκοκ και είχε καταφέρει να λάβει 11 υποψηφιότητες στα Όσκαρ. Να προσθέσουμε όπως διαβάσαμε στο Αγγλικό κινηματογραφικό περιοδικό Total Film, πως η νέα βερσιόν της «Ρεβέκκας» έμεινε πιστή στο φινάλε του μυθιστορήματος που είχε αλλαχτεί στην ταινία του ’40.

Ο 34χρονης Καλιφορνέζος ηθοποιός Άρμι Χάμερ που ήταν υπέροχος στην αισθαντική ταινία «Να με φωνάζεις με το όνομά σου» του Λούκα Γκουαντανίνο, φιγουράρει στο εξώφυλλο του τεύχους Νοεμβρίου της Βρετανικής έκδοσης του περιοδικού GQ με τον τίτλο «Leading man, soul seeker, scene stealer» όπου ανέφερε πως δυσκολεύτηκε την περίοδο της καραντίνας και πως «κόντεψε να χάσει το μυαλό του» ενώ ένιωσε πιο δυνατή από ποτέ την ανάγκη να πάρει ένα φίλο τηλέφωνο και να του μιλήσει.

Ακόμα ο Άρμι Χάμερ δήλωσε πως τον ενδιαφέρει να μην μένει στην ωραία του εμφάνιση και στο παιχνίδι της γοητείας που προφανώς κατέχει αλλά πως τον ενδιαφέρει να εξερευνά την σκοτεινή πλευρά των ρόλων του.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture