Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός, μαθητές και σχολεία: Νέες οδηγίες προσεχώς για τη διαχείριση της πανδημίας

Κορωνοϊός, μαθητές και σχολεία: Νέες οδη...

Ερχονται νέες οδηγίες για σχολεία και καραντίνα

Κατακόρυφη αύξηση του κορωνοϊού σε παιδιά διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα κατεγράφησαν επισήμως 709 κρούσματα σε παιδιά που αποτελεί περίπου το ¼ από την αρχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες στους ειδικούς του υπουργείου Υγείας σήμανε συναγερμός, αφού διαπίστωσαν ότι υπάρχει ραγδαία αύξηση νέων μολύνσεων σε παιδιά μέχρι 17 ετών. Και μπορεί τα περισσότερα να είναι ασυμπτωματικά, όμως η εικόνα αυτή δείχνει ότι η επιδημία στη χώρα μας είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη. Στους λοιμωξιολόγους επικρατεί έντονη ανησυχία γι αυτό λαμβάνονται με ρυθμούς εξπρές νέα μέτρα.

Ειδική συνεδρίαση για τα παιδιά και καραντίνα

Γι αυτό και όπως υπογραμμίζουν πηγές του ethnos.gr, στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα συζητηθούν οι νέες οδηγίες που θα πρέπει να δοθούν στα σχολεία στην περίπτωση που εντοπισθεί κρούσμα σε μαθητή.

Βασικός προβληματισμός είναι εάν θα πρέπει τελικά να κλείνει όλο το σχολείο ή μόνο το τμήμα τελικά εάν εντοπίζεται κρούσμα, σε αυτό το νέο πιο επιθετικό κύμα της επιδημίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις