Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Αμερικανικές Προεδρικές Εκλογές 2020 ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Νέα θεατρική σκηνή 250 θέσεων, στις παλιές σταφιδαποθήκες Βουρλούμη

Πάτρα: Νέα θεατρική σκηνή 250 θέσεων, στ...

Το θέατρο αποτέλεσε ένα όραμα της συμπολίτισσας ηθοποιού Ελένης Καραμούζη που υλοποιήθηκε ενώ η έναρξη λειτουργίας ορίστηκε για τις 31/10

Ένα νέο θέατρο, το θέατρο Όροφως, γεννιέται στο κέντρο της Πάτρας, με θέα τη θάλασσα και άπλετο φως και αναμένεται ν’ ανοίξει τις πόρτες του για 1η φορά στο κοινό το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020.

Η είδηση κυκλοφόρησε στην πόλη μέσα στο σαββατοκύριακο και χαροποίησε τους θεατρόφιλους που είναι γεγονός πως λόγω της πανδημίας του covid-19 έχουν τους τελευταίους μήνες σχεδόν χάσει την απόλαυση της παρακολούθησης μίας θεατρικής παράστασης.

Το θέατρο"Όροφως" που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ένα νέο κέντρο τεχνών στην Πάτρα, στεγάζεται στον δεύτερο όροφο του ιστορικού νεοκλασικού κτιρίου όπου βρίσκονταν κάποτε οι σταφιδαποθήκες του Βουρλούμη, στην Όθωνος Αμαλίας 112, πλησίον της Τριών Ναυάρχων.

Το νέο θέατρο που αποτέλεσε όραμα της συμπολίτισσας ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Ελένης Καραμούζη που για μία περίοδο είχε αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση στο θέατρο Λιθογραφείον, φιλοδοξεί να γίνει το νέο τοπόσημο πολιτισμού της πόλης.

Η αρχιτέκτων Σοφία Δέλγα διαμόρφωσε τον χώρο, υιοθετώντας μια μινιμαλιστική προσέγγιση, επιδιώκοντας παράλληλα τη σύνδεση του παρόντος με το παρελθόν, διατηρώντας τη βιομηχανική αισθητική του χώρου. Τα μεγάλα ανοίγματα που διατρυπούν το πέτρινο κέλυφος του κτιρίου, αφήνουν το φως να εισχωρήσει στο εσωτερικό, ενισχύοντας την ιδέα για την ονομασία του χώρου ‘όροφως’. Το φουαγιέ στραμμένο προς τη θέα του θαλάσσιου τοπίου, υποδέχεται τους θεατές, συντροφεύοντάς τους με τις μελωδίες του πιάνου που δεσπόζει στον χώρο. Περνώντας στην πλατεία όπου διαθέτει θέσεις για 250 άτομα τουλάχιστον, τα όρια με τη σκηνή εξαϋλώνονται, δίνοντας την αίσθηση στον θεατή ότι αποτελεί μέρος της παράστασης, όπως γράφει το theatermag.gr.

Το θέατρο Όροφως ως ένας πρωτοπόρος χώρος πολλαπλών δράσεων θα φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, μαθήματα θεάτρου, χορού, μουσικής,, σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων κι άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όλες οι δράσεις θα ενισχυθούν με την παρουσία σημαντικών συνεργατών και διδασκάλων όπως οι: Ιόλη Ανδρεάδη, Παναγιώτα Δερβίση, Νίκη Καρακώστα, Χρήστο Καρασαββίδη, Λούκια Μιχαλοπούλου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Άντζελα Μπρούσκου, Ένκε Φεζολλάρι, κ.α.

Το νέο αυτό θεατρικό, επαγγελματικό βήμα της ταλαντούχας Ελένης Καραμούζη, για έναν νέο χώρο που θα συνδράμει στην πολιτιστική εξέλιξη του τόπου, δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, χωρίς τη βοήθεια της εταιρείας «Αστήρ». Οι κ.κ. Παπανικολόπουλοι-Καυκαλιά στήριξαν το εγχείρημα, πιστεύοντας πως εν καιρώ δυσκολιών το φως μπορεί να διαλύσει το σκοτάδι.

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 από τις 10.00-20.00 το θέατρο θα ανοίξει τις πόρτες του για 1η φορά & οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο και να ενημερωθούν για τις επικείμενες παραστάσεις.

Η αυλαία όπως γράφει το theatermag.gr, θ’ ανοίξει με την παιδική σκηνή και το έργο «Ο Ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία» σε σκηνοθεσία της Ελένης Καραμούζη, σκηνικά-κοστούμια του Πάρη Λαλιώτη ενώ θα παίζουν οι: Νίκη Καρακώστα, Έφη Κεραμίδα, Γιώργος Κομνηνόγλου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν παραστάσεις όπως: Κασσάνδρα, Δραματουργική επεξεργασία/Σκηνοθετική επιμέλεια: Χρήστος Τζιούκαλιας-Λουκία Μιχαλοπούλου, με τη Λουκία Μιχαλοπούλου.

Η Χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις της Ornela Vorpsi, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι με τους Αμαλία Αρσένη, Vefi Redhi και Αθηνά Καραγιώτη.

Η κωμωδία της Σάρα Κέιν, «Φαίδρας Έρως» σε σκηνοθεσία-εικαστική άποψη της Αντζελας Μπρούσκου, με τους: Παρθενόπη Μπουζούρη, Γιάννη Παπαδόπουλο, Τσιμάρα Τζανάτο και Νατάσα Εξηνταβελώνη.

ΚΟΡΙΤΣ4ΚΙ4, σε σκηνοθεσία-κείμενο-μουσική επιμέλεια του Χρήστου Καρασαββίδη, παίζουν οι: Κρίστελ Καπερώνη, Τζωρτζίνα Λιώση, Νάστια Βραχάτη κ.α.

Το Έργο Σκηνικής Μουσικής Ρητορικής, Επί σκηνής, από τον Γιώργο Κουβαρά σε επιμέλεια της Γεωργίας Μανωλοπούλου, με τη συμμετοχή νέων της όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που 1η φορά συνεργάζεται με θεατρική σκηνή της Πάτρας.

Θέατρο όροφως, Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα

τηλ. 2611810983, 6939 835990.

facebook: Θέατρο όροφως

instagram: theatro.orofws

Culture