Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Φλας στην έκθεση του Γιάννη Βογδάνη, εγκαινίασε τα Solo Shows στο The Bold Type Hotel

Φλας στην έκθεση του Γιάννη Βογδάνη, εγκ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Στο πλευρό του ανερχόμενου καλλιτέχνη η μητέρα του Μένη Μαλλιώρη- γοήτευσαν τα γλυπτά εκθέματα

Έναν πολυταξιδεμένο νέο καλλιτέχνη με πατρινές ρίζες, τον ανερχόμενο γλύπτη Γιάννη Βογδάνη μας σύστησε το περασμένο τετραήμερο το εντυπωσιακό, πεντάστερο ξενοδοχείο The Bold Type Hotel της άνω πόλης. Γιος της πατρινής καθηγήτριας ψυχιατρικής Μένης Μαλλιώρη, γνωστής από τις θητείες της στον ΟΚΑΝΑ και το ευρωκοινοβούλιο, ο Γιάννης Βογδάνης βρήκε την ευκαιρία να συναντήσει συγγενείς και φίλους αλλά και να συνομιλήσει με συμπολίτες φιλότεχνους. Γεννημένος στη Ρώμη όπου και αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών με διπλώματα σε φωτογραφία και γραφιστική, μεγάλωσε στην Αθήνα. Πρόσφατα απέκτησε δεύτερο πτυχίο από το California College of Arts στην Αμερική, καθώς ασχολήθηκε με τη γλυπτική και την τρισδιάστατη εκτύπωση ενώ προχώρησε και σε μεταπτυχιακό από το Institute for Advanced Architecture της Βαρκελώνης.

Η τέχνη, το design και η επιστήμη όταν συνδυάζονται δημιουργικά τον ωθούν να πειραματίζεται και να ανακαλύπτει νέες τεχνικές. Στους εσωτερικούς χώρους υποδοχής αλλά και σε εξωτερικά σημεία του ολοκαίνουριου The Bold Type Hotel παρουσίασε κυρίως δοχεία και βάζα σε ιδιαίτερες φόρμες και με ανάγλυφα μοτίβα, που «έρεαν». Κομμάτια αφαιρετικά,  με εικαστική δύναμη και έντονη την επιρροή της σύγχρονης γραφιστικής κουλτούρας. Φόντο ο ειδυλλιακός και υπέροχα φωταγωγημένος κήπος του εμβληματικού μεγάρου του ξενοδοχείου.

 

Ο Γιάννης Βογδάνης ήταν  το πρώτο όνομα στο εικαστικό project «Solo Shows», που περιλαμβάνει ατομικές εκθέσεις από το νέο αίμα της σύγχρονης τέχνης.  

 

 

 

φωτογραφίες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ thebest.gr και Facebook

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View