Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας & ελεγκτικούς φορείς είχαν οι καταστηματάρχες εστίασης

Σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας ...

Στάθηκαν κυρίως σε κάποια σημεία που ο ΣΚΕΑΝΑ θεωρεί ασαφή - Στο ερώτημα για μεταφορά της πυκνότητας δεν δόθηκε σαφή απάντηση & ο Σύλλογος περιμένει νέες διευκρινίσεις

Σύσκεψη είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και τον ΣΚΕΑΝΑ – Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας.

Πιο αναλυτικά κι όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αστυνομικός Δ/ντης Αχαΐας, ταξίαρχος, Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Π.Δ.Ε. Χρήστος Παπασημακόπουλος, η Δ/ντρια Περιφερειακής Δ/νσης Επιθεώρησης Ασφάλειας & Υγείας Εργασίας, Βασιλική Σεϊντή, ο Δ/ντης Δημόσιας Υγείας Π.Δ.Ε., Θεόδωρος Λάμπος, η Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Δ.Ε, Σοφία Συμεωνίδου, ο Προϊστάμενος Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου, Αργύριος Αγγελόπουλος και η Γεν. Δ/ντρια - Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Δ.Ε , Γεωργία Πλώτα.

Ο ΣΚΕΑΝΑ εκπροσωπήθηκε στη σύσκεψη από τον πρόεδρο του, Σπύρο Στεργίου και τον τομεάρχη κέντρου ΣΚΕΑΝΑ, Γεώργιο Κούλη.

Νωρίτερα οι εκπρόσωποι του ΣΚΕΑΝΑ είχαν επισκεφθεί επίσης την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την διευθύντρια κα Καραμπελιά, όπου συζητήθηκαν τα ασαφή σημεία του νέου ΦΕΚ σε έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο και σε κλίμα συνεργασίας.

Τα σημεία στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη βάση είναι τα εξής:

1.   Δυναμικότητα και πληρότητα καταστήματος:

Η έννοια δυναμικότητα συνίσταται στην πραγματική δυναμική του πληθυσμού που αναγράφεται στις άδειες ÷2. Αν κάποιος για κάποιο λόγο δεν έχει αναγράψει στις παρατηρήσεις της άδειας του την δυναμική παρά μόνο τα τετραγωνικά, σας ενημερώνουμε ότι βγαίνει ως εξής:

Εσωτερικοί και εξωτερικοί αδειοδοτημένοι χώροι καταστήματος

●             στον εσωτερικό χώρο διαιρούνται τα τετραγωνικά ÷1.3 και έτσι προκύπτει ο πραγματικός πληθυσμός που επιτρέπεται. Στην συνέχεια αυτός ο πληθυσμός πάει ÷2

●             στον εξωτερικό χώρο διαιρούμε τα τετραγωνικά ÷ 0.7 και μετά διαιρούμε ÷2

 Ατελώς παραχωρούμενα τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους από τον Δήμο

●             επιτρέπεται η πλήρης εκμετάλλευση τους με κανονική ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, με τήρηση  προβλεπόμενων αποστάσεων.

 Απαρέγκλιτη, φυσικά, προϋπόθεση σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις η αυστηρή τήρηση των αποστάσεων.

Στο ερώτημα που τέθηκε για μεταφορά της πυκνότητας όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, «δεν λάβαμε σαφή απάντηση και περιμένουμε νέες διευκρινίσεις. Θεωρούμε πως θα βγει καινούργια διευκρινιστική προς αποσαφήνιση και των παραπάνω ασαφειών.

Ιδιαιτέρως Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή των συναδέλφων στο ότι χρειάζεται άδεια και για τα ατελώς παραχωρούμενα τετραγωνικά από τον Δήμο και ταυτόχρονα σχέδια υποχρεωτικά θεωρημένα από μηχανικούς και για τους εσωτερικούς και για τους εξωτερικούς χώρους».

2.            Όριο ατόμων ανά τραπέζι:

Ο ανώτατος αριθμός είναι τα 4 άτομα με εξαίρεση τα πρώτου βαθμού συγγένειας, στα οποία εννοούνται γονείς με παιδιά και όχι τα αδέλφια. Σε αυτήν την περίπτωση το όριο είναι τα 6 άτομα.

3.            Χρήση μάσκας:

Όλο το προσωπικό πρέπει υποχρεωτικά να φοράει μάσκα και να κάνει ορθή χρήση της και οι πελάτες όταν είναι σε χώρο αναμονής για εύρεση τραπεζοκαθισμάτων σε χώρους συγχρωτισμού

 4.           Κέντρα διασκέδασης, δεξιώσεις, catering, bar

●             Απαγορεύεται η ζωντανή μουσική.

●             Χώροι διεξαγωγής χωρητικότητας άνω των 300 ατόμων: 30% του πληθυσμού με μέγιστο αριθμό καθήμενων τους 150

●             Χώροι διεξαγωγής χωρητικότητας έως 300 άτομα: 30% του πληθυσμού με μέγιστο αριθμό καθήμενων τους 90.

5.            Ωράριο εστίασης

12:00 είναι υποχρεωτικό να έχουν εκκενωθεί τα μαγαζιά και από τον τελευταίο πελάτη. Ωστόσο το προσωπικό έχει δικαίωμα να κάνει για όση ώρα χρειάζεται τις εργασίες που απαιτούνται για το κλείσιμο του καταστήματος.

6.            Απόσταση 1,80

Αφορά μόνο τις ΚΑΔ του άρθρου σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της ΚΥΑ Β΄4484-11.10.2020 (Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, bar).

7.            Χρήση μπάρας

Επιτρέπεται η χρήση μπάρας από τους πελάτες με την τοποθέτηση 2 σκαμπό μαζί, ενώ ορίζεται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των διπλανών δυάδων σκαμπό.

Όλα τα ανωτέρω ισχύουν σε συνδυασμό με ότι άλλο ισχύει φυσικά στο στάδιο 3 βάσει της κλίμακας πού βρισκόμαστε.

*Ο ΣΚΕΑΝΑ παρακαλεί όλους τους καταστηματάρχες εστίασης να τηρήσουν τα μέτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις