Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε οικονομική ασφυξία οδηγείται το Πανεπιστήμιο Πατρών - Μείον 1,4 εκατ. στην χρηματοδότηση

Σε οικονομική ασφυξία οδηγείται το Πανεπ...

7,3 εκατομμύρια ευρώ έχει λαμβάνειν το Πανεπιστήμιο Πατρών, έναντι 8,7 πέρσι

Νέο πλήγμα για το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο μετά την υποστελέχωση και την επακόλουθη υποβάθμιση στην οποία οδηγείται λόγω της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για περιορισμένες θέσεις ΔΕΠ, παρά τις 28 αποχωρήσεις καθηγητών, γεγονός που έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο, όσο και στο  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο και με την οικονομική ασφυξία. 

Η χρηματοδότηση των ανώτατων ιδρυμάτων της χώρας ανακοινώθηκε σήμερα και αναστάτωση επικρατεί στον πανεπιστημιακό χώτο καθώς το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει λαμβάνειν 7,3 εκατ. ευρώ, ποσό δηλαδή, κατά 1,4 εκατομμύρια ευρώ μικρότερο από το αντίστοιχο περσινό, οπότε το Πανεπιστήμιο Πατρών χρηματοδοτήθηκε με 8,7 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μιλώντας στο thebest.gr και σχολιάζοντας το ύψος της χρηματοδότησης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας, κάνει λόγο για αισθητά μικρότερο ποσό, το οποίο όπως χαρακτηριστικά τονίζει προκαλεί "οικονομική ασφυξία"!

Την ίδια ώρα το υπουργείο, κάνει λόγο για «ένα ακόμα βήμα στον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης». Μέσω της νέας διαδικασίας αξιολόγησης, σημειώνει το υπουργείο, διασφαλίζεται η διαφάνεια αλλά και η ποιότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις