Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο πλευρό του νέου Πρύτανη για τη διεκδίκηση νέων θέσεων ΔΕΠ, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας και βουλευτές

Στο πλευρό του νέου Πρύτανη για τη διεκδ...

Ο Πρύτανης να διεκδικήσει από το Υπουργείο Παιδείας νέες θέσεις που αντιστοιχούν στο 100% των αποχωρήσεων -28 θέσεις, προσαυξημένες με επιπλέον αριθμό θέσεων

Τον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητή Χρήστο Μπούρα επισκέφθησαν αυτή την εβδομάδα ο Δήμαρχος Αιγίου Δημήτρης Καλογερόπουλος και στη συνέχεια οι βουλευτές Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσων Φωτήλας και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός.

Αντικείμενο των συναντήσεων τους με τον Πρύτανη κ. Μπούρα, ήταν η ενδελεχής ενημέρωση τους για τα υπάρχοντα προβλήματα και ειδικότερα για την κατάσταση και τις ανάγκες του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, όπως διαμορφώνονται στο πλαίσιο της πανδημίας. Κυρίως όμως εστίασαν στο θέμα της υποστελέχωσης που προέκυψε με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την μη πλήρωση των αναγκαίων τουλάχιστον (28) κενών θέσεων με απόδοση μόνον 12 νέων θέσεων μελών ΔΕΠ.

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να κλείσει το Τμήμα που λειτουργεί στο Αίγιο μετέφερε και ο Δήμαρχος Αιγίου Δ. Καλογερόπουλος, υπογραμμίζοντας τις δυσμενείς συνέπειες που θα έχει μια τέτοια απόφαση για την περιοχή. Ο ίδιος τόνισε, ότι τάσσεται στο πλευρό του Πρυτάνεως και του Πανεπιστημίου Πατρών και ότι θα συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων του τόσο για την αύξηση των νέων θέσεων, όσο και στο να αποτρέψει το ενδεχόμενο να κλείσει το Τμήμα Φυσικοθεραπείας που εδρεύει στο Αίγιο.

Την αρωγή του στην επίλυση κάθε προβλήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και συμπόρευση με τον Πρύτανη για την διεκδίκηση των απαιτούμενων νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, μετέφερε και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σ. Λιβανός ενώ παράλληλα τόνισε, πως θα διεκδικήσει να μην κλείσουν τα Τμήματα που εδρεύουν στην περιοχή του.

Την απόλυτη στήριξή τους στον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα, δήλωσαν & οι βουλευτές Αχαΐας Α. Τσιγκρής και Ι. Φωτήλας. Ειδικότερα οι δύο βουλευτές υποσχέθηκαν, κάθε συμπαράσταση στον εξουσιοδοτημένο από την Σύγκλητο, Πρύτανη να διεκδικήσει από το Υπ. Παιδείας νέες θέσεις που αντιστοιχούν στο 100% των αποχωρήσεων (28 θέσεις), προσαυξημένες με επιπλέον αριθμό θέσεων που θα καλύψουν τα κενά των νέων μη στελεχωμένων Τμημάτων.

Επίσης επεσήμαναν ότι θα είναι αρωγοί στην επίλυση των προβλημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΠΓΝΠ.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μπούρας επεσήμανε, ότι η Σύγκλητος διεκδικεί τα απολύτως απαραίτητα για να λειτουργήσει εύρυθμα και να αναβαθμιστεί το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, γεγονός που θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη όχι μόνον στην περιοχή αλλά και στη χώρα. Τέλος, αφού ευχαρίστησε όλους για την αμέριστη στήριξή τους, διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις για το κλείσιμο ή το άνοιγμα Τμημάτων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπ. Παιδείας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2020-21

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ΄ αριθ. 175/24.9.2020 έκτακτη συνεδρίασή της, αφού έλαβε υπόψη το υπέρτατο ανθρώπινο αγαθό της υγείας και της ζωής των φοιτητών, των εργαζόμενων και των διδασκόντων του Πανεπιστημίου μας και τα ως άνω σχετικά, κατόπιν διεξοδικής συζήτησης, αποφάσισε ομόφωνα  ότι:

Α) εγκρίνει τις εισηγήσεις των Τμημάτων για τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας του χειμερινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2020-2021, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε Τμήματος, το ανθρώπινο δυναμικό του και τις διαθέσιμες υποδομές του,

Β) η Πρυτανική Αρχή ενθαρρύνει τη δια ζώσης διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπου αυτό είναι δυνατό.

Επίσης, η Σύγκλητος, στην ίδια ως άνω συνεδρίασή της, ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την αύξηση της χρηματοδότησης, την αύξηση της κατανομής του αριθμού παντός είδους θέσεων προσωπικού (ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, Διοικητικού) και τη χρηματοδότηση για την κατασκευή Αμφιθεάτρων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και την πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων από το ΚΤΕΛ στις έδρες των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις